2024-12-13
同friend勁耐冇見所以嚟呢間餐廳聚下,嘢食質素其實好好,不過係個老男人waiter定唔知係個老細(目測40歲)勁趕客,搞到成件事勁bad trip😅嗰日啱啱食完嘢冇耐同個friend嚟下場,諗住嗌幾串試吓、飲吓酒、chill吓咁樣,叫到一半都驚叫太多(已經叫咗$400幾),就同friend講緊要唔要食完之後先繼續嗌,點知條友就黑口黑面咁樣講咗句: “其實你哋都唔係嗌咗好多㗎咋” (我一字一句咁樣寫返出嚟,冇添油加醋)我心諗咩料啊先生😅i mean你呢度睇裝修都係行日本居酒屋風格㗎啦,同friend過嚟飲杯酒食幾串吹下水好失禮你?😅定係嚟呢度一定係要空肚嚟然後食飽?😅😅嘩咁我建議啲人都係唔好嚟啦anyway唔好因為一個西人而否定成間餐廳🙂↕️最後都嗌咗$1000幾,飲咗酒好似會食多咗嘢(算係平時喺香港居酒屋兩個人食飽嘅價錢,但服務上嚟講一定有好啲嘅選擇🙏🏻)其實去呢種類型嘅餐廳都係想同朋友一齊飲吓酒聚吓開心吓,有個咁嘅waiter都kind of係呢間餐廳嘅敗北,餐廳員工態度好重要,呢個價位請啲態度好少少嘅員工唔過分吧