REFLECT Restaurant & Bar

2024-08-26 179 瀏覽
比較少見手工墨西哥菜🇲🇽既bar,所以就黎試下~ 菜式偏向係crossover既,西餐做底再加墨西哥🇲🇽元素,擺盤幾靚,味道都唔錯~ 裝修行型格路線,有異國風情,用左鏡🪞做唔同既反射效果,放左唔同既綠化植物🌳,戶外仲有塗鴉牆tim😜(5 😍 係滿分,🤩係半分)海膽醬大帶子扁意粉 🐡⚪️🍝 - $228 (好味指數:😍😍😍😍🤩)一上枱已經見到大大隻既香煎大帶子⚪️,全部都肥美飽滿,煎完表皮微脆同有啲焦香,裡面係半生熟既,質感軟嫩,味道鮮甜~ 而醬方面就係海膽醬🐡連埋什錦香菇🍄‍🟫炒既,海膽醬🐡夠曬creamy,味道芳醇甘甜,鮮味濃郁,配埋清新香口既雜菇🍄‍🟫就更加惹味👍🏻 而且扁意粉🍝更加掛汁,口感煙韌幾好食😋慢煮保濕豬鞍 🐷 - $298 (好味指數:😍😍😍😍)佢地用左嚟自加拿大既保濕豬鞍🇨🇦🐷,係無污染既品種,亦用特別技術鎖住肉汁,加上係慢煮,肉質更加細緻,鬆軟嫩滑,裡面仲係粉紅色,豬味🐷幾香濃同juicy,而且肥瘦適中,脂肪位爽口亦有油香~ 旁邊亦配左烤焗既甜薯蓉🍠,質感綿密軟滑,味道香口清甜,都幾飽肚~ 上面再淋左啲阿根廷香草醬🇦🇷🌿,感覺清新啲自家製流心朱古力撻 🍫🥧 - $98

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
海膽醬大帶子扁意粉

慢煮保濕豬鞍

慢煮保濕豬鞍 🐷 - $298 (好味指數:😍😍😍😍)
自家製流心朱古力撻

自家製流心朱古力撻 🍫🥧 - $98 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
最後甜品就叫左佢地自家製既流心朱古力撻🍫🥧,上枱既時候仲係熱既,表面香口微脆,一切開就見到有澎湃既朱古力醬🍫留出黎,有濃郁醇厚既可可香味,亦有朱古力🍫獨有嗰種沙沙地既口感,啲醬質感軟滑creamy, 唔會好甜所以唔覺得漏~ 旁邊仲配埋凍冰冰既士多啤梨雪糕🍓🍦,質感細緻幼滑,酸酸甜甜,有天然芳香既士多啤梨味🍓同香濃既奶味🥛,有解膩既效果~ 旁邊仲有清新既雜莓🍓🫐同埋香口既開心果碎做點綴tim~

好味指數:😍😍😍😍🤩
推介指數:😍😍😍😍