2017-10-26
好似唔食放題人生就冇意思啦,上星期係銅鑼灣見到個sign,好抵食,今次honey決定同我去食嚟一間打電話confirm左五點半time slot $248所以就即刻book左枱五點半到七點半!食早場😬😬既然honey 同我一齊早放工,咁就早啲去食!餐廳位於銅鑼灣廣場二期😁超級方便喺地鐵站B出口一出就到啦!完全唔怕行太遠唔識路遲到😂同友人五點半準時到達,剛入去已經發現有好幾台人,已經坐低食緊,仲有好幾個外國人😍連外國人都興食放題🙄但係佢地咁早嘅目測餐廳係成層,都好大下,侍應帶咗我同honey 兩個人坐咗四人卡位,舒服又寬敞!我估,咁大張枱就係預咗俾我哋嘅美食刺身佔據!雖然晏晝食個烏冬,但剛入嚟見到有自助熟食同沙律吧,已經流晒口水掀開厚厚嘅Menu!見到第一頁刺身嘅我雙眼發光,第一眼吸引到爆嘅就係劍魚腩刺身!omg so 珍貴嘅食材係放題都有三文魚嚟d out la!有劍魚腩就夠啦,即點。帶子,北寄貝etc正爆!等我點點點哂去!由於第一頁已經好正!所以我每款決定點小小!最啱我食個款就有肚可以冇限encore可能店內重未係好忙,刺身幾分鐘內就到啦😍相機食先😁第一秒梗係夾劍魚腩先啦,口感唔錯!
打電話confirm左五點半time slot $248
可能店內重未係好忙,刺身幾分鐘內就到啦😍
相機食先😁
第一秒梗係夾劍魚腩先啦,口感唔錯!
大蝦刺身第二好味,蝦夠大,又夠甜!
隨後上各款sushi 花之戀,軟殼蟹卷,分量十足!
唔似其他放題,飯大大嚿,為左塞飽我🙄
壽司飯嘅大小適中,加埋切得靚靚嘅刺身,睇到都好開胃
主角都到左啦,點可以唔提下飲品
款式超多,我喺芸芸飲料之中揀咗椰子汁,拎到反去位,朋友竟然話原來呢支係好貴嘅椰子汁嚟架,感覺即刻好抵
Btw 要讚下佢獨立包裝嘅Wasabi,唔似平時啲餐廳咁,一大舊Wasabi係個大pot到唔知擺咗幾耐😁😁
重頭戲😍海膽手卷,有別於傳統手掌大嘅手卷, 佢嘅長度只係一隻手指,細得來又有一舊好大嘅海膽
由於我係海膽迷,佢個海膽又真係唔錯,整晚來講,叫叫下,我都應該食咗至少10隻
熟食串燒牛舌n pineapple 👍🏻色澤唔錯,口感彈牙,大廚真係煮得唔錯
火炙煙三文魚壽司,入口即溶
熱辣辣鰻魚,而家諗起都有啲掛住
都食咗唔少野,又encore 左好多款
差唔多要埋單走人,梗係即刻來翻個甜品時間
甜品櫃超多選擇,竟然連我夢寐以求嘅楊枝甘露都有,滿足哂
整體來講, 今次好滿意,下次應該可以帶屋企人一齊去食