2024-01-25 973 瀏覽
作為一個住左係天水圍廿幾年嘅人,真係覺唔洗山長水遠入黎 天水圍 食麗江‼️🌸蘿蔔豬耳麻辣小鍋米線🌸$44食麗江要食佢地嘅麻辣湯底。辣度簡左小辣,雖然有層薄辣油係面,但飲落都唔算太油而且麻得好順口又舒服。不過其實個湯係得麻,冇咩記憶點同特點。米線偏爽身,唔算好掛湯。細細個比姨姨塞左佢地嘅豬耳食之後,就從此愛上左豬耳,難得黎食就叫下豬耳食。可惜豬耳薄左好多,而且都冇以前咁入味🥲就算以前中學食,都會覺豬耳好味,依家覺得爽字無味🥲好彩佢地嘅蘿蔔批皮批得好入,所以十分清甜。🌸炸酥肉🌸$38唯一無變嘅係炸酥肉仍然都係咁酥脆香口而且份量足,同細個食嘅味一樣🥹自己其實自從中學之後都冇再食過麗江,因為真係大不如前,加上店員態度唔太好(中學個陣食提佢地找多錢,反而鬧我同成班同學唔識計數,最後發現真係找多鬧我地阻收工🥲小朋友好細個埋黎坐又要一定叫一碗麵食😥)但見米線關注組大推,先過黎食。老實講唔太明點解要排咁耐隊,甚至被吹捧😥如果好鐘意食米線,會有更多好選擇
🌸蘿蔔豬耳麻辣小鍋米線🌸$44

🌸炸酥肉🌸$38