經過見到門口人頭湧湧,適逢就到晚飯時間,就去睇下咩來頭😁見到套餐D至F都好吸引,基本132款食物(!!)俾你任叫,二不話說就去等位,入座前點左套裝D 日本黑毛和牛6款+海鮮 3款😁和牛款式豐富,先上一客四式拼盤:有牛里脊肉,牛肋肉,牛肉角切,同牛西冷,再配上溫泉蛋。和牛肉全部紅潤有光澤,又靚又新鮮👍🏻我喜好燒5成熟,入口軟嫩,脂香四溢,同時感受到新鮮彈嫩嘅口感同埋牛脂嘅甘香🥩和牛西冷完整一塊上由侍應端上。由於係即日鮮切,肉質寧舍軟嫩,肉味濃郁,仲保持到柔軟彈牙既口感😌🥩牛里脊肉是油脂相對較少既部位,如果覺得太膩,可以試試吃這個🥩牛肋肉每塊都有「大理石」花紋,口感鮮甜軟嫩,精緻既油脂入口即溶,係今次我地order最多既一款!🥩牛舌牛舌芯最矜貴,係牛舌中心的位置,食落嫩滑無筋,就算薄切肉質不失嚼勁,牛味突出見牛舌芯咁出色,就試另一道薄切上等牛舌,簡單地用鹽醬調味,烤起黎軟嫰,口感更加好!記得燒肉要沾蛋液同食,會更順喉又富蛋香😙 和牛原本就嫩,在雞蛋既包圍下,口感簡直係入口即化~總結整體加一都係$500多少少,就食到高質素既和牛,最重要係放題唔洗就住叫,我淨食和牛已經飽,雪糕雪條都飽到食唔到

🥩和牛西冷

🥩牛里脊肉
是油脂相對較少既部位,如果覺得太膩,可以試試吃這個

🥩牛肋肉

🥩牛舌

總結整體加一都係$500多少少,就食到高質素既和牛,最重要係放題唔洗就住叫,我淨食和牛已經飽,雪糕雪條都飽到食唔到,今次真正值回票價

加上環境乾淨同舒服,食完無成身燒肉味,上菜速度又快(運輸帶好幫到手!)希望可以保持質素,下次可以再試更貴一個Level😁
  • 和牛西冷
  • 和牛肋肉