2020-03-11 269 瀏覽
朋友推介這家泰菜,初時沒有甚麼大期望,因為很少人說在尖沙咀食泰菜🤣 但結果卻是出人意料地好吃 😋 值得再去!三個人叫左成6樣野,真係飽到上心口🤣因爲實在係樣樣都好吸引好想食!首先黎左個咖哩軟殼蟹麵包,同平時既農夫包唔同,比較軟身,外面就焗到微脆咁!個咖哩好惹味香滑,同個軟殼蟹都幾夾,加埋個軟熟麵包真心好食!蒜蓉牛油雞翼,簡直又香又邪惡😭蒜香牛油香惹味到不得了鴨肉生菜包,無豬肉既騷味我幾like, 啲肉都好騷軟,辣辣地,又係惹味之選!炸香茅魚配青瓜沙律,條魚都幾滑,炸得好香脆內軟~配埋個入味既青瓜沙律,真的食到唔停口最後上既燒春雞釀香茅飯,齋睇個樣已經無得頂仲要唔好睇少果兜仔配菜都好好味,好香😋個燒春雞好嫩滑,個香茅黃飯好有香茅味,十分之正😋😋食唔晒半隻打包返去第二日食都好好味!最後叫左個椰汁大菜糕甜品~諗住大菜糕普通野姐,但用左清甜椰青水整既大菜加埋椰肉真係有點不一樣的好吃喔!野飲叫左鹹檸七,不過不失啦我會返兜架呢間野~~👍🏻👍🏻因為武漢肺炎,星期五晚去食係唔洗排隊,但都係好滿座咁!聽講平時去食一定要book位架!記得下次食要卜位了~
蒜蓉牛油雞翼,簡直又香又邪惡😭蒜香牛油香惹味到不得了
野飲叫左鹹檸七,不過不失啦
我會返兜架呢間野~~👍🏻👍🏻

泰式燒春雞釀香茅黃飯