2022-07-18 352 瀏覽
₍ᐢ ˃̶͈ω˂̶͈ ᐢ₎┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈夏天天氣咁熱,特別想食啲清新爽口,開胃既菜式~今次就專登揀左一間位於元朗,服務質素都高質既Omakase同大家分享--鮨無双唔經唔覺上一次同朋友一齊食Omakase已經係半年前,之前係ig 見到有人分享介紹過!當然即刻約返個朋友仔入元朗試試佢啦😎Lunch Set分別會有$380同$580兩個級別選擇,當日只有$580呢個選擇,但係我地都不約而同覺得呢個有17道菜既Set Lunch性價比頗高!!┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜Premium Lunch Course プレミアムランチコース$580 -先付蕃茄豆腐 水雲蕃茄 🌟(師傅好貼心幫唔食豆製品既朋友換左另一款前菜)好清甜,凍既水雲好爽口👍🏻-茶碗蒸し黑松露松葉蟹蟹肉茶碗蒸🌟-刺し身 4種盛り合わせ廣島蠔油坊主 🌟 (由於我唔食蠔既關係,師傅幫我轉左油坊主~)對於第一次食既我黎講好特別,口感煙韌!水八爪魚觸鬚/吸盤🌟間八 配柚子啫喱🌟深海池魚-握り寿司8貫1.蜜柑鯛 🌟2.鮮帶子 3.依祖木 (同音)🌟4.剣魚楠 🌟5.魷魚海膽壽司 🌟6.大拖羅🌟7.吞拿魚 8.甜蝦 🌟-ミニ丼🌟
₍ᐢ ˃̶͈ω˂̶͈ ᐢ₎
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
夏天天氣咁熱,特別想食啲清新爽口,開胃既菜式~

𐂐 ⠜Premium Lunch Course
プレミアムランチコース$580

-先付
蕃茄豆腐
水雲蕃茄 🌟
(師傅好貼心幫唔食豆製品既朋友換左另一款前菜)
好清甜,凍既水雲好爽口👍🏻

-茶碗蒸し
黑松露松葉蟹蟹肉茶碗蒸🌟

-刺し身 4種盛り合わせ
廣島蠔
油坊主 🌟 (由於我唔食蠔既關係,師傅幫我轉左油坊主~)
對於第一次食既我黎講好特別,口感煙韌!

水八爪魚觸鬚/吸盤🌟

腐皮麵鼓湯

-デザード
柚子雪芭
┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈
成個Set最印象深刻都係油坊主,間八,八爪魚吸盤同依祖木(同音)😝

超級推薦個樣有少少似腐皮豆腐既油坊主刺身!好特別,連師傅都話唔係成日有!

另外甜蝦用左蝦頭蝦殻研製既醬汁,超重蝦味,特別出色✨

當日師傅好詳細向我地介紹食物😳
只係日本魚類太多太特別,對我實在有點難記哈哈😹環境方面好鍾意餐廳轉角位,光線啱啱好好舒服,拍食物照好有感覺🥰
女仔黎講呢個course一定好夠食好滿足~
我地今次食完之後即刻同朋友決定左下次黎試埋Dinner 了😽