2016-07-08 381 瀏覽
我間中都會帶屋企人出去試新野行到時代上去食通天睇睇一見門口mad for garlic 메드보갈릭又有兩個靚仔oppa係reception以前好似school food食新派韓菜望下menu發現原來係以蒜做主題既西餐廳等位一陣先入到去餐廳裝修以西式為主,側邊有卡位我地一行六人坐中間既半卡位枱好大,坐得幾舒服用餐地方燈光暗,但𥚃面open kitchen再有燈光射出嚟,感覺溫暖未叫野食已經聞到周邊既蒜味,唔食蒜既朋友千奇唔好嚟我一坐低就話一定要試呢度出名既garlic bread tower,基本上我係蒜蓉包迷上枱個陣,有待應會問要唔要影相先,影好哂就開始將塔既蒜蓉塞入包內,再分六件由於之前已經知道呢個包好評如潮,一口氣點左兩份,果然無失望大量蒜蓉沾上少少辣粉,配鬆脆多士包,勁正呀😍(而家唸起都想再食),真係試過咁多次,呢個蒜蓉包/ 多士係最惹味!我仲留低食淨既蒜蓉拌之後既飯食😂特式雞胸沙律係配雪利酒醋汁酸酸地有麻醬味,沙律菜都幾新鮮欖油蒜片蝦又係推介👍🏻蝦食落口唔算爽口,但味道濃郁,醬汁好似煮濃既蝦湯,上枱時有麵包配,點醬汁食好好味Pizza有蝦,菠蘿同炸蒜片之所以叫snowing p
我間中都會帶屋企人出去試新野

行到時代上去食通天睇睇

一見門口mad for garlic 메드보갈릭

又有兩個靚仔oppa係reception

以前好似school food食新派韓菜

望下menu發現原來係以蒜做主題既西餐廳
等位一陣先入到去

餐廳裝修以西式為主,側邊有卡位

我地一行六人坐中間既半卡位

枱好大,坐得幾舒服

Garlic  bread  tower
未叫野食已經聞到周邊既蒜味,唔食蒜既朋友千奇唔好嚟

由於之前已經知道呢個包好評如潮,一口氣點左兩份,果然無失望

我仲留低食淨既蒜蓉拌之後既飯食😂
Mad  for  garlic  Cobb  salad
特式雞胸沙律係配雪利酒醋汁

酸酸地有麻醬味,沙律菜都幾新鮮
Olive  shrimp  cazuela
欖油蒜片蝦又係推介👍🏻

Garlic  snowing  pizza
Pizza有蝦,菠蘿同炸蒜片

之所以叫snowing pizza,因為上碟會有待應問要唔要芝士,佢會即時grind出嚟,動作好似snowing

我係唔食芝士既🙅🏻,待應好好,佢將芝士grind係一邊,等我有得食

Pizza 係脆底,面上都有脆蒜,食落有兩種脆感,蒜味配菠蘿甜味,加蝦既彈,口感好得意,必食產品!!
Garlic  steak
另外點左兩款餐廳推介既steak

第一款係用鐵板上,加炸蒜片同蒜蓉山,味道ok但同出面金鳳食既差唔多
Garlic  foryou  steak
第二款係牛柳,煎得好淋淋,肉入面仲係紅紅,蒜汁帶甜,呢個配合幾好,好食過第一款
Crab  &  lobster  pasta
主食仲有忌廉汁蟹肉蝦肉意粉同牛肉炒飯

因為我唔食忌廉汁,無試😂😂
Dancing  salsa  rice  with  beef
牛肉炒飯比起其他野食就遜色啦,只係正常普通炒飯
Garlic  berry  and  icecream
甜品係自家製雪糕同朱古力香蕉蒜頭pizza

Vanilla雪糕配藍苺醬同蒜頭

呢個有啲普通,蒜頭少少甜
Vanilla  icecream  on  sweet  pizza
Sweet pizza都唔錯,食完喊既snowing pizza再食甜既,感覺都ok!!

Overall $1355,6個人叫左咁多野,好抵食😋

呢一個月唔駛食蒜啦