2016-05-03
1963 瀏覽
今日同友人一行四人黎開灣仔,男友一開始已經鎖定要再黎食呢間(以往都食過幾次了)。是日五月二日,紅日,大概七點半左右到,一入到就被問有無訂枱,係無既。好采都仲有位,安排到入座。沙嗲串燒,略嫌太細串啦,唯有當少食多滋味,作第一道菜,開開胃啦!拉茶,不過不失,自己就略嫌唔夠滑同唔夠甜,但男友覺得ok椰汁海鮮飯,個椰汁好香,撈埋一齊好好味,如果多啲海鮮就更好,個人唔太中意食雜豆。油鬆餅,用黎點巴東牛肉超正!好味到臨尾要嗌多份呀!巴東牛肉,好重香料味,超級惹味,本人係唔食得辣既人,但呢個都食到,再次強調 油鬆餅夾埋一齊食係超正!馬拉盞炒通菜,呢個都好好味。只係今餐飯其他餸更出色,呢個相對就普普通通咁啦。肉骨茶,叫個細size,分到四小碗。每碗有一件排骨,支竹,豆卜,好重藥材味,正呀!仲有用油炸鬼點肉骨茶食是常識吧!食到尾聲先醒起,無黑醬油既?!唔知係侍應俾漏左定係餐廳無呢?食到飽飽,超滿足又keep 到水準,正!走左先醒起唔記得嗌個甜品,炸香蕉。下次再試!
沙嗲串燒,略嫌太細串啦,唯有當少食多滋味,作第一道菜,開開胃啦! 拉茶,不過不失,自己就略嫌唔夠滑同唔夠甜,但男友覺得ok 椰汁海鮮飯,個椰汁好香,撈埋一齊好好味,如果多啲海鮮就更好,個人唔太中意食雜豆。
油鬆餅,用黎點巴東牛肉超正!好味到臨尾要嗌多份呀! 巴東牛肉,好重香料味,超級惹味,本人係唔食得辣既人,但呢個都食到,再次強調 油鬆餅夾埋一齊食係超正! 馬拉盞炒通菜,呢個都好好味。只係今餐飯其他餸更出色,呢個相對就普普通通咁啦。 肉骨茶,叫個細size,分到四小碗。每碗有一件排骨,支竹,豆卜,好重藥材味,正呀!仲有用油炸鬼點肉骨茶食是常識吧!
食到尾聲先醒起,無黑醬油既?!唔知係侍應俾漏左定係餐廳無呢? 食到飽飽,超滿足又keep 到水準,正!
走左先醒起唔記得嗌個甜品,炸香蕉。下次再試!