2017-05-25
本身諗住同朋友食下野再去行下西九,上OPENRICH 睇到間車仔麵個名叫三郞好似唔錯,又近近地,所以就去食啦。講真,地點都幾偏僻,行到身水身汗仲要上埋GOOGLE MAP 先搵到。不過好彩果陣人唔係好多,可以即刻入去食。一行四條友,叫左四碗三餸車仔麵加D串燒,埋單都係$200左右,最重要既係,一碗車仔麵竟然只需要$23蚊(仲包2個餸添!)講返碗麵,我叫左腩汁油麵加黑木耳同牛腩,腩汁夠香濃,好適合我呢D重口味既人士,不過好可惜今次我地都無叫到佢最出名既迪鹵水撈丁,下次黎一次試!餸方面,柱侯牛腩都唔錯,夠味之餘又好冧身,加埋腩汁已經比得起出面唔少牛腩麵家的質素。麵都彈牙同埋唔會太冧或者硬,煮得都有一定水平。 另一碗麵就叫左豬紅豬潤米粉、腩汁無辣,再加左娃娃菜,俾錢都只係俾$28蚊咋。黎到我面前既時候真係嚇左嚇,D餸多到差D見唔到麵咁樣,真係好親民啊! 串燒就更加唔錯, 燒雞軟骨加燒雞腎更加係必食之選。調味出色,好好食,不過可能太少員工啦,燒烤有少少焦左,不過都唔係太大問題。我地最後仲因為好好食而叫多左幾串。 講真而加係香港既小店已經唔多,而心機小店更加少之有少。香港人,你地真係值得去一試再
講真而加係香港既小店已經唔多,而心機小店更加少之有少。
香港人,你地真係值得去一試再試嫁。