2018-10-31
~咖啡灣~最近真心忙到連出去食餐好野嘅時間😱😱終於搵到一日可以忙裏偷閒同朋友食餐飯😆今次就試左一間開左一段日子,但我又無去試過嘅餐廳~~咖啡灣啦😂佢價錢唔算好貴,但食物質素都有翻咁上下㗎半熟蛋肉醬千層闊麵($76)佢嘅千層闊麵嘅味道😋的確唔錯啲肉醬有好濃好重蕃茄味👍👍,而且佢嘅芝士都好夠份量🤗雖然拉唔到絲但都食千層麵嘅時候都食到幾多嘅芝士🙈,再加上佢嘅千層麵又唔係好厚所以配上酸酸甜甜嘅肉醬🤤,食落真係一啲都唔膩不過由於價錢都唔平下所以價性比我個人就覺得真係唔算好高紫薯雪糕窩夫($82)不過呢個窩夫就好驚喜啦😋👍~賣相先唔講啦,但佢嘅味道真心唔錯👍,啲窩夫焗得啱啱好,唔會話過軟過硬,外脆內軟🤤,再加埋佢嘅紫薯同紫薯雪糕,食落真係啖啖都有濃郁嘅紫薯香味🤤🤤而且最驚喜嘅係佢嘅甜度控制得啱啱好唔會話過甜過膩,所以真心一個人食曬都可能無問題😂如果黎咖啡灣食飯嘅朋友真係要試下佢嘅窩夫啊
半熟蛋肉醬千層闊麵($76)
佢嘅千層闊麵嘅味道😋的確唔錯
不過由於價錢都唔平下所以價性比我個人就覺得真係唔算好高
紫薯雪糕窩夫($82)
不過呢個窩夫就好驚喜啦😋👍~
紫薯雪糕窩夫
半熟蛋肉醬千層闊麵