2020-07-16 6 瀏覽
係有次行經新蒲崗 見到往啟德站果邊有個易拉架宣傳先知原來附近有間賣古早味蛋糕!鋪頭就係啟德站出去 啟德一號唯一一條橫街話易唔易搵 因為條橫街都分左幾段 加上啟德站果段路超級曬 又仲有地盤工程不過的確聞到陣蛋香味先會搵到間鋪(冇誇張!)有四隻味揀:原味、芝士、鹹蛋,榴槤。我揀左一條原味$50,一條芝士$60。價格可以接受。佢啲新鮮出爐時間都好密,每段時間有兩隻味出爐,咁岩我買果陣係芝士味,連個盒都未閂埋。超級香!店員會問你使唔使分袋裝,同埋會比埋膠手套同膠刀比你!返到屋企即刻忍唔住要試吓新鮮出爐嘅蛋糕,啲芝士真係爆漿咁!好香一啲都唔漏能因因為試咗芝士味先,所以覺得原味冇咁正,不過原味嘅蛋香係再勁啲!各有所好~個蛋糕體好鬆軟。因為係當日彥祖所以個盒面都有寫當天食用最佳,保存期限可以冷藏兩天。佢話可以熱食凍食都得,我就覺得熱食最正,特別係芝士味~流心咁下次好想試下個榴槤味,不過就要下晝三點之後先會出爐。陳呢間鋪仲未洗排隊真係要早啲黎試!!

鋪頭就係啟德站出去 啟德一號唯一一條橫街

不過的確聞到陣蛋香味先會搵到間鋪(冇誇張!)

有四隻味揀:原味、芝士、鹹蛋,榴槤。
我揀左一條原味$50,一條芝士$60。價格可以接受。

店員會問你使唔使分袋裝,同埋會比埋膠手套同膠刀比你!

2020-07-15
外賣自取