2019-06-02
聽同事講數碼港戲院好少人,咁就約左friend黎睇戲,睇左幾間餐廳,朋友話想食日本野多啲,睇左個menu就決定左呢間。以壽司黎講都唔算係好貴,中高價位,但質素係對得住個價錢。一坐低,將檯係石造架,好特別,好有質感!首先上既係燒牛柳粒,蒜片加埋個牛肉,好香,牛肉味好重,燒得岩岩好,加埋蒜味食,perfect!鵝肝多士做得好出色,油份配合埋個脆卜卜既多士,好快就食完,要襯佢仲熱辣辣果陣食,口感同埋個質素一流再黎就上左個海膽炒飯,個海膽食落都新鮮,加埋個炒飯食,鮮味吊左出黎魚子吞拿 凍豆腐,呢個前菜好fresh!配埋魚子個口感好得意,吞拿魚蓉同個凍豆腐個味道好夾。火炙拼盤超多款式,最鐘意食個火炙左口魚,個油份配埋個壽司飯,好香口,火炙三文魚同火炙海膽都保留到個鮮味個燒牛舌燒得岩岩好,完全唔軔,同埋食得出個牛味,燒得好香口,加少少檸檬汁,冇咁膩,呢個我加點左!最後叫左個溫燘清酒,服務好好,仲有條毛巾係隔離,提醒你小心熱,可以用呢塊毛巾隔熱,呢枝清酒都值得叫,影低左,下次去日本都要買返!
以壽司黎講都唔算係好貴,中高價位,但質素係對得住個價錢。
一坐低,將檯係石造架,好特別,好有質感!