2021-02-13 74 瀏覽
作為貝果控,一直都知道呢間小店好耐今日咁岩嚟到中環終於試到😋😋小店係商業大廈嘅7樓環境唔算好大,但係有室外空間俾大家一路吹風一路享受小食不得不提嘅就係呢度嘅bagel款式好特別!唔係平常我哋食到嘅原味、朱古力、抹茶,呢啲常見嘅款式亦都有咸有甜,滿足你10個願望🤩茶飲方面,都十分有心機!呢度都會有咖啡提供,主打果茶同埋特色茶飲呢度嘅bagel絕對唔會令你失望我就叫咗個肉桂bagel,本身對肉桂呢隻味麻麻哋,但係食過呢個bagel完全改觀🙈咬落去好鬆軟,啱啱整熱出嚟食係最好😋咬落去好香玉桂味,但係又唔會係過重嘅香料味中間亦都有一粒粒腰果,食到有三層口感比較煙銀嘅皮,鬆軟嘅內層再加埋crunchy嘅腰果然後再加上面層嘅糖霜,又係一次過滿足晒幾個願望🤣至於茶飲方面,基本上熱飲都係會提供一壺茶飲到三至四次左右,一壺都要$60 㗎我就叫咗個milky oolong第一下嘅口感真係好難忘,本身烏龍茶嘅茶底比較重,好容易會飲到好苦或者好濃嘅味道但係呢一個一飲落去有烏龍茶嘅清香,但係唔會過濃然後又會飲到奶中和左嘅味道,就會好清香不過有點可惜嘅就係,飲到第二第三轉嘅時候個茶底就會好濃,得返苦澀味😪至於朋友
作為貝果控,一直都知道呢間小店好耐
今日咁岩嚟到中環終於試到😋😋
小店係商業大廈嘅7樓
環境唔算好大,但係有室外空間俾大家一路吹風一路享受小食

不得不提嘅就係呢度嘅bagel款式好特別!
唔係平常我哋食到嘅原味、朱古力、抹茶,呢啲常見嘅款式
亦都有咸有甜,滿足你10個願望🤩
肉桂卷貝果+milk  oolong

呢度嘅bagel絕對唔會令你失望
咬落去好鬆軟,啱啱整熱出嚟食係最好😋
咬落去好香玉桂味,但係又唔會係過重嘅香料味
中間亦都有一粒粒腰果,食到有三層口感
比較煙銀嘅皮,鬆軟嘅內層再加埋crunchy嘅腰果
然後再加上面層嘅糖霜,又係一次過滿足晒幾個願望🤣

至於茶飲方面,基本上熱飲都係會提供一壺茶
飲到三至四次左右,一壺都要$60 㗎
我就叫咗個milky oolong
但係呢一個一飲落去有烏龍茶嘅清香,但係唔會過濃
然後又會飲到奶中和左嘅味道,就會好清香

至於朋友就叫咗杯pear poem tea
好特別!飲落去第一啖係好香嘅果茶味
一般嘅桃茶,一係就飲都好甜一係就只有香味但冇味道
但係呢一杯一飲落去除咗果味仲試到少少梨既酸味
好神奇嘅係,當你啱啱嚐到酸味嘅時候佢就會完全消失,變返一浸好calm既味道
極力推介!真係好特別,同埋一定唔會覺得好滯,成件事好清新

喺呢度一定唔會食得飽🤣🤣🤣雖然真係唔平
抵唔抵食就見仁見智
不過呢度絕對係特色輕食之選!
鍾意茶同bagel嘅朋友過嚟試吓啦❤️
2021-02-11