2021-10-31 1213 瀏覽
自從小朋友開學後我身為忙碌媽媽就想去嘆靚高質cafe全天候要照顧小朋友,其實我真係好攰食個豐富嘅全日早餐去維持全日能量💪POWER UP⏫⏫ 今次我同仔仔去咗海天晉滙新開餐廳叫Dream Cafe,去坐下同食好西好舒服嘅環境,價錢又經濟我最鍾意天花白雲、森林牆紙和木紋枱凳食材方面好新鮮,味道啱啱好我叫了兩個主食、三杯飲品和一個甜品🌭🥓Dreams全日早餐好豐富食材,令我仔仔急不及待要食喂! 等等我,我要手機食先呀!仔仔好鍾意食大香腸同好似薯片🥠咁脆唔油嘅煙肉片和脆薯角款式夠多,蔬菜蔬果🥦比例也多有羽衣甘藍、沙律菜、牛油果片、焗蕃茄和多汁大蘑菇,多菜才唔會好油膩🐔🍝三杯雞粉意粉屬於微辣又帶少少甜,好重三層塔味道估唔到幾有鑊氣,每條意粉都好油潤滑口滑溜嘅雞塊都算多味道也很香濃,甜鹹適中,好值得一試😋飲品方面:🍹Dirty 是一杯咖啡,唔太苦,又很幼滑,入口後有濃濃的咖啡香味。🍹荔枝玫瑰梳打粉紅色漸層,加上片片玫瑰花,好有少女氣息,也有我仔仔愛的荔枝味,難怪他一人獨享,唔分俾我。🍸藍橙柚子梳打感覺就似飲cocktail,有柚子的甜甜酸酸味,好消暑又開胃!🍮日精選甜品是法式焦糖燉蛋Crème
自從小朋友開學後
我身為忙碌媽媽就想去嘆靚高質cafe
全天候要照顧小朋友,其實我真係好攰
食個豐富嘅全日早餐去維持全日能量💪
POWER UP⏫⏫

今次我同仔仔去咗海天晉滙新開餐廳
叫Dream Cafe,去坐下同食好西
好舒服嘅環境,價錢又經濟
我最鍾意天花白雲、森林牆紙和木紋枱凳
食材方面好新鮮,味道啱啱好
我叫了兩個主食、三杯飲品和一個甜品

全日早餐

🌭🥓Dreams全日早餐
好豐富食材,令我仔仔急不及待要食
喂! 等等我,我要手機食先呀!
仔仔好鍾意食大香腸

同好似薯片🥠咁脆唔油嘅煙肉片和脆薯角
款式夠多,蔬菜蔬果🥦比例也多
有羽衣甘藍、沙律菜、牛油果片、
焗蕃茄和多汁大蘑菇,多菜才唔會好油膩

🐔🍝三杯雞粉意粉
屬於微辣又帶少少甜,好重三層塔味道
估唔到幾有鑊氣,每條意粉都好油潤滑口
滑溜嘅雞塊都算多
味道也很香濃,甜鹹適中,好值得一試😋

飲品方面:

🍹Dirty
是一杯咖啡,唔太苦,又很幼滑,入口後有濃濃的咖啡香味。

🍹荔枝玫瑰梳打

🍸藍橙柚子梳打

法式燉蛋

🍮日精選甜品
是法式焦糖燉蛋Crème brûlée,一敲即碎嘅焦糖脆皮,細膩滑嫩的奶酪質感,味道鮮美,而且入口即化,真係好味到舔盤子(那個是我仔仔)。水準可媲美高級甜品嘅級數,我認為好味嘅甜品,會令食客留下深刻印象。

全日早餐
法式燉蛋