2019-09-23 56 瀏覽
今日難得可以準時收工,可以約朋友去食下飯傾吓計。記得上水嘅Mee lemongrass新開左一排,就一於今晚去試下先。MEE... 喇沙呢碗喇沙真係超足料,有大蝦,蜆肉,蝦柳,魷魚,魚蛋,豆卜,蛋。椰汁味香濃,帶有少少辣。麵條有粗又有幼,令到口感更加豐富。地道串燒串燒都係食泰國野必點的,牛雞各兩串,另外仲配有青瓜,菠蘿,車喱茄同幾塊麵包。雞肉非常嫩滑,牛肉一啲都唔un。香芒椰汁糯米飯食完正餐緊係要食返個甜品。呢個糯米飯好精緻,整到成舊壽司咁,幾特別。芒果都算甜,配埋非常香濃的椰汁糯米飯,正。芒果芝芝冰茶飲品堂食係收正價,店員非常好會提客人外賣會有買一送一優惠。我地叫左芒果芝芝冰茶,芝士質感香滑,帶有咸香味。茶味亦非常香濃,唔會俾芝士味蓋過左。

MEE... 喇沙

地道串燒