2022-08-04
同朋友生日試試一間我們未試過嘅餐廳,想不到的testing Menu 精緻及滿足,更適合我們女士,分量不太大,但有試不同款式。頭盤係伊比利黑毛豬火腿,一口份量,開始今晚Testing Menu的旅程,同北極紅點鮭,清新不油膩,非常合適我的口味,魚子醬應該是預先雪好,賣相是好,但我認為魚子醬應該新鮮放上去會更加好,更加鮮味,我非常欣賞巴黎白蘑菇湯,是一款原汁原味沒有加水的湯,非常香濃幼滑很出色洋蔥黑松露,每片洋蔥之間都充滿着黑松露片,手工精美,吃到洋蔥的甜,鴨肝細緻柔滑,外脆內軟,非常回味,龍蝦質地彈牙,龍蝦味很重,配上龍蝦汁泡沫非常興奮,其實平時食到呢個部份應該已經好飽,但我覺得仲可以食到日本A4和牛柳,肉質淋滑有肉味,小小的和牛非常滿足,同我朋友一樣喜歡芝士拼盤,因為要配紅酒所以芝士拼盤對我們來說非常重要,試到不同的口味,有淡到濃,到最後試到甜品我覺得他們做的甜品反而令我有驚喜,尤其是到一個小型的朱古力蛋糕,真係十分回味,服務態度亦不錯,我期望會再嚟試其他食品。但有關於座位方面,我本人覺得如果有少少肥的人圓枱真係未必坐到,真係有點窄。
同北極紅點鮭,清新不油膩,非常合適我的口味,
鴨肝細緻柔滑,外脆內軟,非常回味,
龍蝦質地彈牙,龍蝦味很重,配上龍蝦汁泡沫非常興奮,
其實平時食到呢個部份應該已經好飽,但我覺得仲可以食到
日本A4和牛柳,肉質淋滑有肉味,小小的和牛非常滿足,
服務態度亦不錯,我期望會再嚟試其他食品。