2017-06-28
同朋友一行四人,今晚本身喺isquare買咗飛睇戲,所以都預咗去食個早飯先。今次我哋揀咗戲院售票處隔離嘅浦井韓食居酒屋。環境寬敞舒適, 餐廳內不停播著K-POP, 感覺唔錯!點菜後店員為我哋預備鐵板, 仲喺爐邊放蛋漿, 一格係淨蛋漿, 一格係泡菜蛋漿, 剩低嗰格我哋加20蚊要咗個藍芝士粟米。除咗個藍芝士粟米外,蛋漿係可以免費refill👍上牛烤份量都唔少,套餐包括小牛排,肉眼,牛肩胛脊,腹胸肉及牛舌,及大量蔬菜,包括金菇, 冬菇, 南瓜,雞脾菇 ,青辣椒及生菜等。 另外還有一盤生菜係用嚟包肉食。巨型牛粒可先烤熟再切細件慢慢食。牛肉鮮嫩有肉味。深海盛辣海鮮湯,裡面有原隻八爪魚 ,青口 ,蜆肉 ,蝦同豆卜等, 辣味恰到好處, 唔會辣到嗆喉,材料新鮮豐富。厚切豬腩肉 豬腩肉連埋豬皮,肥瘦比例啱啱好,而且有咬口,唔會食到成口油。今晚超滿足,平均每人250蚊,可以食到靚牛靚豬仲飲到海鮮湯,喺尖沙咀嚟講唔算貴,一定會推介比朋友。
環境寬敞舒適, 餐廳內不停播著K-POP, 感覺唔錯!
除咗個藍芝士粟米外,蛋漿係可以免費refill👍
上牛烤
巨型牛粒可先烤熟再切細件慢慢食。牛肉鮮嫩有肉味。
深海盛
厚切豬腩肉