2014-07-19
35相聚 當然食好少少系OR口碑不俗 而且價格合理是晚叫左set dinner(1+2+3+4)1)~蘋果茶(熱/凍)~叫左杯熱茶 果茶香濃 面仲浮左兩薄片蘋果 飲上口果味香甜 甜味適中 有蘋果味 飲完唔會口乾 解渴之選2)~鮮忌廉雜菌湯~餐湯同沙律 我揀左湯 好香菇菌味 湯底多唔杰唔淡 而且用十足 每口都有菌粒 鮮味可口3)~Home-made麵包~餐桌上配有黑醋同橄欖油 我試左兩種食法其一係配餐湯 其二係配黑醋+橄欖油 我就覺得配後者酸酸地 幾醒胃 可一試4)主菜A: ~煎南海大蝦配蝦汁意大利飯~第一眼見到三隻足料大蝦响面 咬落口用單字形容-"爽" 而且除了大蝦 仲有細蝦同瓜菇系飯入面 用料精心不取巧 誠意之作 但我嫌飯粒偏硬身 (可能我食慣軟飯吧~ XD) 主菜B: ~香煎羊扒(干蔥紅酒薄荷汁)~@Matthew叫左7成熟羊扒 分左啲俾我地try~ : d 好多人怕羊羶 但哩份羊入口一啲都唔羶 而且好香炭燒味 肉質唔un 愛肉愛羊值得一試~ :-)唯一失落係無甜品跟餐 不過環境清雅 設戶外室內餐桌 要煙酒可以出戶外坐 而且餐廳歡迎book場搞party, 宴席...有興
系OR口碑不俗 而且價格合理
是晚叫左set dinner(1+2+3+4)
1)~蘋果茶(熱/凍)~
2)~鮮忌廉雜菌湯~
3)~Home-made麵包~
餐桌上配有黑醋同橄欖油 我試左兩種食法
4)主菜A: ~煎南海大蝦配蝦汁意大利飯~
主菜B: ~香煎羊扒(干蔥紅酒薄荷汁)~
唯一失落係無甜品跟餐 不過環境清雅 設戶外室內餐桌 要煙酒可以出戶外坐 而且餐廳歡迎book場搞party, 宴席...有興趣朋友可先試菜後跟餐廳職員商談 :-)
(P.s. 入座起計,時限為2小時喔~)