2010-11-24 2 瀏覽
一向都比較中意食西餐,因為可以坐得舒服同優閒啲傾下偈。前兩曰同朋友去咗呢間石板燒,環境真係唔錯,可能閒日嘅關係,人唔算多,之前聽人講過假日嘅時候來就一定要book定位喇。我點咗美國無骨牛肋扒併龍蝦尾,朋友分別點咗肉眼扒併大蝦同羊架併龍蝦尾。主菜未到之前,我哋梗係出去巡視一下有咩前菜同甜品啦!(前菜同甜品係任食架!)有多款新鮮嘅沙律菜啦,配搭唔同嘅醬汁,青口,大蝦,煙三文魚,火腿...仲有兩款湯選擇。再睇下甜品款色都唔少呀,有多款芝士餅同蛋糕。當我哋享用完前菜之後,(已經半飽),主角出埸喇!職員捧上石板同牛扒龍蝦之後,細心為我哋解釋烹調方法,朋友嘅牛扒煎得耐咗啲,有啲老,但仍不失牛扒嘅肉味,我嘅就好味好多喇!五成熟仲帶少少血水,剛好!龍蝦鮮味彈牙!朋友話蒜蓉包好味,香口鬆脆,可惜我對蒜蓉敏感,冇口福喇。已經好飽!之前仲提醒自己要留肚食我至愛嘅甜品,但我點都要食番三款!愉快嘅晚上,埋單每人三佰幾,唔可以話超值,但論環境氣氛服務,食物嘅質素,值得一試!
一向都比較中意食西餐,因為可以坐得舒服同優閒啲傾下偈。
當我哋享用完前菜之後,(已經半飽

2010-11-16