2018-10-04 105 瀏覽
個人好喜歡去深水埗覓食,因為小店多,選擇多,平平地都可以食到好野,呢日就發掘到一間唔錯的小店,呢間店新新地,專食重慶麻辣麵。優-店面幾新,坐得幾舒服-紅日夜晚7點幾,唔使等位,直接入坐-menu有好多選擇,單係小菜都有8樣10樣,樣樣都好想試-我地兩個人叫左一碗招牌麻辣牛腩麵(小辣)$39 。首先講下d牛腩,我朋友一見到d牛腩就話d牛腩一定好硬好難咬,但唔係囉,我一咬即開,夠腍而且好入味,個人覺得唔錯。呢度的湯不但有辣,麻的程度都唔少野,但未置於麻到條舌無感覺,總之,好過癮!另外,呢度的小辣都唔惹小,我平時都算食到少少辣,但都覺得小辣都幾辣,搞到我係禁飲豆漿解辣,建議第一次黎想試辣的朋友都係由微辣開始食起。-我地仲叫麻辣黃金皮蛋(細)$12,我個人好鍾意食呢個小菜,一黎12蚊有6件,都幾平,而且呢個小菜食落好有層次,先係食到麻辣,之後有蒜香,有皮蛋外層的Q,最後係蛋黃的香甜,正!-我地2個人叫左一碗麻辣牛腩麵、一碗碗豆炸醬撈麵、一碟細麻辣黃金皮蛋、2杯豆漿,都只係$99,一百有找!CP值好高!劣-碗豆炸醬撈麵好麻麻,d麵加湯係好味,但攞黎撈就唔好味,d料太少,麵太多,唔係好balanc

-店面幾新,坐得幾舒服
-紅日夜晚7點幾,唔使等位,直接入坐
-menu有好多選擇,單係小菜都有8樣10樣,樣樣都好想試

-碗豆炸醬撈麵好麻麻,d麵加湯係好味,但攞黎撈就唔好味,d料太少,麵太多,唔係好balance,而且要$43,唔係好值,唔推薦大家食!

總結:下次會再去食,因為落order時唔記得轉薯粉,下次一定要去食薯粉,而且要再試其他小菜同餃子!
招牌麻辣牛腩麵
麻辣黃金皮蛋(細)
碗豆炸醬撈麵
招牌麻辣牛腩麵
麻辣黃金皮蛋(細)
  • 麻辣黃金皮蛋