2019-12-18 468 瀏覽
來自台灣嘅茶飲店,香港分別有兩間分店,主打奶茶😍小編係抱住試新茶飲店嘅心態去,點知出奇地高質!而且依家用薯蛋頭聯乘紙杯,好適合打卡😍Toy story迷必去!⭐👻溫馨提示:用GoodMalling app有優惠券可以減五蚊!.環境:👓阿薩姆鮮奶茶 $26叫咗微糖,但味道一樣出色!紅茶底好飲十分香濃,鮮奶+2%煉奶+少少糖,配搭剛剛好,突出茶香😋同行朋友平時飲開少甜,都覺得微糖很好!評分:8/10👓台灣高山水果茶 $30係店內嘅招牌水果茶,加入左香橙同百香果。雖然沒有水果在飲品內,但十分香水果味,茶葉嘅香味同水果味搭配很好,清新怡人✨依杯叫咗半糖,甜度剛好,但不喜歡甜的朋友可以嘗試叫微糖!評分:8/10.⭐加分位飲品夠曬大杯,同朋友一人一杯飲到成肚水🤣下次一杯兩個人share都夠曬,每人十幾蚊,呢個價錢好值!而且因為實在太飽同大杯,同朋友都用左兩個鐘先飲完,但融冰後味道依然不變,值得一讚!⭐題外話本來糾結緊揀邊一款奶茶,員工都細心咁解釋每款茶底嘅不同之處👍🏻天后店有十幾個座位供客人在店內飲用,同朋友係附近想飲杯野坐低抖下傾下計都得,而且店內同店外都有打卡位!
環境:

👓阿薩姆鮮奶茶 $26
評分:8/10
👓台灣高山水果茶 $30
依杯叫咗半糖,甜度剛好,但不喜歡甜的朋友可以嘗試叫微糖!
評分:8/10
⭐加分位