2020-01-14 51 瀏覽
餐廳位於荃新天地1期頂層,裝修幾靚,但可能位置問題,閒日同假期都唔係好多人。不過都好,可以揀位坐,兩個人如果叫多嘢食嘅又可以坐四人檯,慢慢食住傾計😎試過一次淨係點麵餐,覺得幾好食。見佢晚市有二人套餐,包麵、小食、飲品同甜品,價錢又唔貴就試下🍽小食都好多款,套餐本身已幫我揀左馬來香炸雞翼同沙嗲雞髀肉串,然後我再喺自選果堆揀左五香滷肉、一口脆豆腐、通菜配馬拉盞醬雞翼肉串惹味又嫩滑、豆腐同樣香脆👍🏻👍🏻馬拉盞醬好味嘅,但較鹹,食時要就住醮👆🏻麵就揀左蝦肉肉片油麵同蝦肉魷魚米粉,除左餸同麵底之外,佢仲可以俾你揀湯底,我就揀左辣蝦湯🌶蝦肉開半吸收哂湯味,魷魚亦好入味。湯只係少辣,想加辣就要自己落辣椒油,但係都好好味嘅,雖然佢好深色,但味道啱啱好,唔會過鹹😋邊食都忍唔住飲多幾啖飲品係冰糖檸檬薏米水同青檸梳打,薏米水唔會太甜,食完濃味嘢飲返啖啱哂😉仲好多薏米添甜品啲名樣樣都唔知係咩,試左桔子香茅凍同摩摩喳喳。見到摩摩喳喳果隻紫色時,其實有啲嚇親,但食落同喳喳差唔多😋無論小食、主食、飲品到甜品都好滿意嘅一餐👍🏻👍🏻

雞翼肉串惹味又嫩滑、豆腐同樣香脆👍🏻👍🏻

馬拉盞醬好味嘅,但較鹹,食時要就住醮👆🏻

仲好多薏米添

2019-12-03