2021-03-04 3803 瀏覽
行街經過見到有滷水湯底既車仔麵有啲特別就入左去一試! 位置位於太子地鐵站行5分鐘左右地方尚算方便不過佢由舊舖搬咗去對面嘅新舖,本來係界限街27號搬咗去對面界限街34號。新鋪裝修比較大光猛,門口有溫度測量計!員工比較有禮貌落單快,招呼尚算好,我哋叫左個2餸:豬腸同豬肚,米粉(牛腩湯底)同一碗豬什粗麵 (滷水湯底)。可選多蔥或多芫荽唔鍾意芫荽嘅朋友亦可走芫荽,滷水湯底香濃入味,豬肚比較爽口,豬腸大件入味,蘿蔔煮得夠淋入味無渣,兩碗車仔麵都好足料,食完晒碗麵都仲有餸淨而家喺香港都好少見到,不過飲品比較少只有豆漿汽水同綠茶,無茶餐廳嘅凍檸茶或凍奶茶選擇,出菜時間都比較快大約5分鐘左右就可以品嘗到美食如果趕時間嘅你就係一個最好嘅選擇,門口有車位可以暫時停泊外賣朋友不用擔心抄牌問題!揸電單車嘅朋友更加可以連群結隊擺喺門口入去試一試!值得一試!

2021-03-03