2023-03-20 643 瀏覽
難得入到嚟西貢!梗係周圍發掘一啲小店!呢間蘑菇麵包店已經開咗好耐,記得十幾年前入和黎西貢食飯,喱間麵包店已經存在!喱間麵包店之所以咁有特色嘅係,入邊買嘅包嘅種類同款式同出邊都好唔同!佢有即食嘅麵包,蛋糕,曲奇!又有可以返屋企加工嘅麵包,批!佢賣嘅款式並唔係香港傳統麵包舖有既!佢係走外國路線,例如有貝殼蛋糕,曲奇,肉桂卷,蘑菇雞肉批,牛肉餡餅登登!所以除咗本地人,有好多外國人都會幫襯!而我今次去到,一如既往幫襯咗朱古力麻糬條!仲記得以前係$5有三條,而家$10得5條!不過都知道而家生意難做!加少少價都冇所謂啦!最怕以後冇機會食嘅啫!題外話,今次喺舖頭入邊見到佢有新鮮嘅火腿賣!每100克計算,單單停留喺舖頭幾分鐘,已經見到有兩個人特登嚟買,唔知係咪真係咁好食!下次有機會一定會試!
難得入到嚟西貢!