2024-03-10 166 瀏覽
ReDivine以峇里島度假風設計聞名,設有藤椅同埋搖搖椅為主題既座位。店外悠閒座位Pet Friendly,岩曬同小主人一齊去食野飲野。食物方面以峇里同泰國既元素為主。主打既小食拼盤、泰式豬手同埋甜品拼盤,無論擺盤定味道都係一流。泰式金油沙律,加拿大蟹肉新鮮嘅金柚配上細嫩嘅蟹肉,食完胃口大開,好食得來營養價值豐富!冬陰功湯藍青口青口肥美啖啖肉Juicy到爆,連平時怕辣嘅我都覺得冬陰功湯鮮得來又唔會太辣,一羹湯一啖青口食到唔識停,呢味菜一定會encore自家製青瓜乳酪醬•印度烤燒春雞•蟹籽沙律烤春雞烹飪時間掌握得剛剛好,青瓜乳酪醬將烤雞嘅鮮味放大,覺得濃味嘅時候又可以食啲蟹籽沙律refresh下,食完真係大滿足!朱古力慕絲蛋糕配柚子雪葩柚子雪葩係餐廳自家製,唔係一般出面食開嘅雪葩,溶喺口中嘅果汁又鮮又美味。最後食埋朱古力甜而不膩,正好將今晚嘅美食畫上圓滿嘅句號。

泰式金油沙律,加拿大蟹肉

冬陰功湯藍青口

自家製青瓜乳酪醬•印度烤燒春雞•蟹籽沙律