2021-04-02
朋友帶我到呢間樓上bar 食生日飯 上到去有室內外座位可以選擇都幾有feel💛 見呢間bar 有酒同時都有咖啡飲就對佢個coffee cocktail 感興趣有多少期望😆有lunch set 都好似幾抵食 叫左兩個set 分別一個係pan-fried barramundi fillet, fresh mixed vegetables, goji berry mango cream sauce ($178) 同另一個係Hokkaido pork, mashed potato, cinnamon applesauce ($188) 一個跟沙律🥗 一個跟湯🍲 當日係南瓜湯 個餐飲如果想揀d 特別飲品都係加少少錢 咁就加左一杯Irishman (+$28) 同埋一杯jade (mango, blue curacao) (+$28)沙律同南瓜湯都正正常常😛 仲來左個蒜蓉多士 唔知係咪跟個set 送嘅😂 主菜來講個香煎魚柳一上菜已經聞到好香😍 食落個魚皮煎得香脆好好食😋 就咁食都已經好好食 點埋個汁又另一個口味😳 配以薯蓉同一堆蔬菜 好似有鷹嘴豆同翠玉瓜仲有車厘茄😀 份量食落其實岩岩好😬 另外個主
沙律同南瓜湯都正正常常😛 仲來左個蒜蓉多士 唔知係咪跟個set 送嘅😂 主菜來講個香煎魚柳一上菜已經聞到好香😍 食落個魚皮煎得香脆好好食😋 就咁食都已經好好食 點埋個汁又另一個口味😳 配以薯蓉同一堆蔬菜 好似有鷹嘴豆同翠玉瓜仲有車厘茄😀 份量食落其實岩岩好😬 另外個主菜慢煮豚肉食落都唔差😙 個肉食落都唔會話太淋太韌之類🤤 一樣都係配薯蓉同蔬菜咁樣😆
特別要講杯Irishman😳 中意飲特式咖啡嘅我見到呢到有coffee cocktail 當然要叫來飲😍 實在唔多地方既係cafe 又係bar 有咖啡有酒得來有咖啡酒😆 個人中意飲Irish coffee 覺得飲落好有層次🤤 見到有杯叫Irishman 就估計係變奏版😙 一樣都係熱咖啡加whiskey 真係好香😀 但唔一樣嘅係面頭就唔係cream🙈 似係奶油味泡沫🤔 一樣有層次但感覺就冇咁肥🤣
唔知係咪因為呢到係樓上bar 而且係晏晝時候上來嘅關係啦😬 唔算多人😛 坐得舒適又可以慢慢食飲下野傾下計😆 整體感覺唔錯幾高質😙💛