2023-12-21 90 瀏覽
喺元朗發現咗一間寵物有善的泰國餐廳,我只係地點有少少遠,喺朗屏地鐵站大概行10分鐘就可以去到餐廳,但開車去會比較方便。餐廳地方對寵物都係幾好的,但係就唔好比寵物食嘅食物。咁即係介紹返人類食嘅食物吧!第一,泰式燒安格斯牛小排真係一個色香味俱全嘅美食佳餚😋!首先,個牛肉燒得外面稍微焦脆,但入面仲保持住多汁同嫩滑👍,切開嗰陣,肉汁流出來真係引誘到人。而佢嘅泰式醬汁更加係亮點,帶點微辣同香草嘅香味,配合牛肉嘅鮮味,兩者結合得好完美。每一啖都能感受到牛肉嘅肉香同埋泰式醬汁嘅特色,令味蕾覺得好滿足。而且呢個泰式燒牛小排,唔單止賣相吸引,啲玄米茶部份分量都好足,食落去真係覺得物有所值,而且仲會令人忍唔住想一再回購再食多幾次呀!總之,呢個泰式燒安格斯牛小排絕對係牛肉控同泰式菜愛好者唔可以錯過嘅一個好選擇!!我,第二,炒泰國椰苗,有幾種烹飪方法選擇,就選擇咗飛天,椰苗比較硬少少但個人覺得岩岩好。第三,冬陰功海鮮湯,有得選擇小或大,小就岩岩好適合二至三人份量。冬陰功都幾辣下,入面嘅海鮮都有好多,其實幾想配飯食。第四,椒鹽蒜香軟殼蟹。軟殼蟹係有蟹膏的,再加上好香口。有大量椒鹽同埋炸蒜配埋一齊食真係好邪惡但又真的很好食。