2025-02-06
上次食過之後成日都話要再來,今次新年假期就帶埋屋企人一齊食🥰最中意Ukiyo嘅環境好舒適,超大落地玻璃採光+木系枱凳,成個氛圍都好放鬆🩷而且有空間感,坐得舒服超加分!講番野食,菠菜忌廉汁帆立貝手工寬麵,個手工寬麵好彈牙,配上鮮味嘅帆立貝,菠菜忌廉汁偏淡,唔會太漏,還好✨All Day Breakfast,揀咗有慢煮澳洲和牛板腱,除咗牛板腱,仲有胡麻菠菜、牛蒡漬、蘿蔔漬同紅芝漬,仲有香滑嘅炒蛋同自家製酸種麵包每樣嘢都好好味,勁中意炒蛋同菠菜,又追住食和牛板腱😆肉質鮮嫩,食完真係覺得唔夠喉!最後,當然唔可以少得最期待嘅甜點——麻糬窩夫!今次我哋選咗香橙伯爵茶開心果麻糬窩夫,外皮酥脆,面頭大大塊嘅麻糬又Q又彈,橙香同伯爵茶味道搭得好正,真係太好味啦!🍊🍵💕總結嚟講,Ukiyo 依然冇令我哋失望,食物質素同創意都好高,環境亦讓我哋享受咗一頓愉快嘅午餐!絕對值得再訪,下次都要黎再試更多美食!🤗❤️
最後,當然唔可以少得最期待嘅甜點——麻糬窩夫!
絕對值得再訪,下次都要黎再試更多美食!🤗❤️