2018-08-26
星期六晚帶咗個仔去跑馬地馬場打波,之後上Openrice 諗住係附近揾下有咩好野食,因為個仔話鐘意食西餐,我就揾到附近有間叫鐵板站扒房餐廳。初時見到食評,有一半比好亦有一半比差!本來諗緊去唔去好,但睇咗post 上嚟餐牌,D扒餐唔係貴,試咗唔好食,最多沒下次!跟往Google Map 揾,入到去係裝修比較殘舊,天花冷氣係有汚漬。但個waiter 好好招呼,睇到餐牌就四人分別叫咗一份西冷牛扒鐵板、一份什扒鐡板,(有豬、牛、雞扒、半條司華力腸& 一片煙肉)、一份龍脷魚柳鐵扳,可以跟飯、意粉或薯菜,再加一碟焗豬扒飯。餐湯有紅湯或白湯,都好夠熱,自己飲紅湯,D什菜都好足料。個仔都話白湯好味!加上牛油餐飽更正!主菜鐵板餐,有驚喜,好大份量,而肉質味道都唔錯。醬汁唔係自己落,份量剛好,太多自己反而蓋過肉味!最後凍檸茶,茶味啱啱好,唔太濃!餐廳不大,裝修殘舊,但味道,份量和價錢都超值,用餐中,見到聼到應該都係熟客,如果你要食裝修,就唔係你杯茶,我地一家大細,鍾意地道低食就好like! 四個人食咗$368,已經加一!最後補充係,每人喜好都唔一樣,唔好淨睇食評,想食就要去試下!