2013-11-17 3010 瀏覽
舊同事「探班」順便約埋一齊出去食飯,手指篤篤,篤中邊間就邊間佢想食泰國嘢,於是上OR揀「尖沙咀」「泰國菜」再是旦篤一個俾佢篤中NARA THAI,於是又有機會試嘢~去到爆場,要等,不過都好快就有位坐雖然本來有同事話好似麻麻,不過既然咁多人去,相信有一定水準泰式鳳爪沙律,怕辣嘅我食咗隻無乜汁嘅都要係咁飲嘢!生菜包有兩種,豬肉同鴨肉(定係鵝?)我哋就揀咗豬肉,味道不錯,不過我自己本身唔多好呢款菜式其中一樣最愛:炸蝦餅呢度嘅炸蝦餅幾好食!我自己食嘢鍾意唔點汁,佢蝦味夠哂~新鮮炸好熱辣辣,外脆內彈牙,正呀!同事們覺得佢個冬蔭公唔得,話唔正宗!又唔辣又唔酸…仲有啲蝦仔好似浸咗好耐咁…我自己就覺得好普通,好似「家庭煮婦煲嘅」咁?由於咖哩叫咗牛,所以串燒揀咗雞&豬我個人覺得雞好食啲,香得泥夠滑,而豬就硬身啲,不過味道都唔錯~我之前應該未食過青咖哩?覺得佢個咖哩幾好食,牛腩亦好稔,而且份量一啲都唔少,好多肉!咖哩汁有椰香,好滑、好夠味,點蒜茸包或薄餅都一流!蒜茸包還可以,覺得油重咗,令到點咖哩汁後會覺得「TOO MUCH」,而且唔夠脆薄餅好好食,過咗陣仲覺得係脆邊,加上咖哩汁一齊食好正!本身諗住食咗咁
佢想食泰國嘢,於是上OR揀「尖沙咀」「泰國菜」再是旦篤一個
俾佢篤中NARA THAI,於是又有機會試嘢~
去到爆場,要等,不過都好快就有位坐
雖然本來有同事話好似麻麻,不過既然咁多人去,相信有一定水準
泰式鳳爪沙律
泰式鳳爪沙律,怕辣嘅我食咗隻無乜汁嘅都要係咁飲嘢!
(豬肉)生菜包
生菜包有兩種,豬肉同鴨肉(定係鵝?)
我哋就揀咗豬肉,味道不錯,不過我自己本身唔多好呢款菜式
炸蝦餅
其中一樣最愛:炸蝦餅
呢度嘅炸蝦餅幾好食!我自己食嘢鍾意唔點汁,佢蝦味夠哂~
新鮮炸好熱辣辣,外脆內彈牙,正呀!
冬蔭公
同事們覺得佢個冬蔭公唔得,話唔正宗!
又唔辣又唔酸…仲有啲蝦仔好似浸咗好耐咁…
我自己就覺得好普通,好似「家庭煮婦煲嘅」咁?
串燒雞&豬
由於咖哩叫咗牛,所以串燒揀咗雞&豬
青咖哩牛腩
我之前應該未食過青咖哩?
咖哩汁有椰香,好滑、好夠味,點蒜茸包或薄餅都一流!
青咖哩牛腩配蒜茸包&薄餅
薄餅好好食,過咗陣仲覺得係脆邊,加上咖哩汁一齊食好正!
泰式炒通菜
本身諗住食咗咁多肉就要食番多啲菜,點知個泰式炒通菜都好辣!(在我角度)
不過好惹味,所以其實都幾好食~
2013-11-15
10 分鐘 (堂食)
$198 (宵夜)
炸蝦餅
串燒雞&豬