2021-07-29
放假去長洲放鬆下, 見到一間幾有人氣嘅Cafe 。即使暑假平日去都幾多人,等咗一陣先坐到入面嘅卡位,但係值得一試嘅。 內在環境以簡約同埋木系為主,餐廳出面亦有檯櫈,不過天氣熱 有風扇都想進室內多啲。餐廳主打全日早餐、班尼迪蛋、焗薯,唔似其他餐廳有埋意粉、意大利飯咁。不過,主打嘅款式就特別多,單係班尼迪蛋已經有幾款,味道同份量都有驚喜。Deluxe All Day Breakfast $168No.11 Deluxe芝士牛油焗龍蝦豪華豐富早餐,2 個人分享都可以,而且價錢合理。平時食All day breakfast比較少見有龍蝦,仲有煙三文魚。當然唔少得基本嘅牛角包、大啡菇、焗豆、炒蛋、煙肉、香腸、芝士焗蕃茄同沙律。 龍蝦唔算大隻,但唔會有太濃味醬料,保持原汁原味。滑蛋非常香滑,大啡菇厚肉多汁。沙律有少少果醬,酸酸甜甜,幾開胃。煙肉煎得剛剛好,唔會過硬。全日早餐亦有改進地方。焗豆帶微暖,香腸略為燶邊,牛角包超大個,但係唔太脆口,可能係因為我哋最後先食佢。 不過,整體上都幾滿意,相信係市區好少有咁豐富又抵食嘅全日早餐。Balcon Eggs Benedict$88 賣相吸引,有2 隻班
Deluxe All Day Breakfast $168
No.11 Deluxe芝士牛油焗龍蝦
Balcon Eggs Benedict$88
賣相吸引,有2 隻班尼迪蛋,好嫩滑,流出蛋汁,其中一隻蛋汁更為爆滿,麵包係用近排受歡迎嘅酸種麵包。