2021-05-03 272 瀏覽
見依間都係荃灣必試cafe🥰!見好多人都推薦bagel,店內其他人全部都係叫bagel,見到真係好吸引好大份🤣不過小編決定試下其他款式☺️我係平日12點去到係第一個客人🤣再過多陣放飯時間就好快滿座仲要等位,店內得大約10個位,而且環境不算太好,有飛飛同枱面都未抹乾淨🥲出面有人坐喺度食煙都係門縫吹左入嚟🥲👓Egg benedict $78首先賣相已經好吸引😍麵包係用咗依家好hit嘅酸包而唔係普通麵包,而且切得夠厚,成舊食落好實在又外脆內軟😋夾係中間係煙肉,夠晒鹹香又有少少脆身!主角嘅蛋都做到流心效果,加埋蛋黃醬好香好好味😋但凹咗個隻蛋係唔見咗個蛋黃好sad🥲煙三文魚就正常水準,而沙律唔係用普通沙律生菜,有baby kale同spinach仲有藜麥,加埋黑醋酸酸地好清新又解濟😍咁嘅價錢性價比真係幾高!分數: 8.5/10👓三文魚菠菜忌廉意粉 $88相比起依個仲濟🤣因為用咗好多忌廉,食落忌廉味真係好重,但同時菠菜味都好香,落足菠菜真係每一啖都會有😍但可惜嘅係意粉太冧影響哂🥲而煙三文魚份量都算多,不過睇埋價錢就覺得正常嘅🤣分數: 7/10

👓Egg benedict $78
分數: 8.5/10