2014-02-20
情人節大家都要返工返學無時間買餸煮飯仔,緊係要同男朋友出去sweet sweet下啦。見呢間最低消費都係一個情侶套餐,無話迫你地一定要兩個人都叫晒情侶套餐,價錢都合理。所以最後決定左試呢一間!由於一早book左位,唔洗等入到去即時有位!情人節套餐 $298/位情人節套餐嘅頭盤係鮮雜果蔬菜串配酒醋汁。酒醋汁酸酸地好開胃唔錯。 餐湯係甜蕃薯忌廉湯,蕃薯煮到溶晒,唔會話飲落口有啲一粒粒蕃薯影響口感。而且原來蕃薯加忌廉都幾夾,又唔會好漏。主菜有3選1,我地揀左個牛油焗大蝦配紅 甜椒醬意大利飯。師傅用意大利飯整左個心心出黎,而四隻大蝦都分別砌左兩個心心。好配合情人節嘅主題,好靚。大蝦焗得好香口,又唔會太燶。而意大利飯入面有啲雜菇、珍珠筍,中和返令成意大利飯唔會太濃味同太漏,啱啱好! 而甜品係燕窩鮮果拿破崙。單係燕窩已經令我雙眼變心心,賣相亦相當唔錯!除左情人節套餐外,我地亦叫左個水牛芝士配香辣蕃茄汁意大利粉同醬燒豬仔脾。水牛芝士配香辣蕃茄汁意大利粉 $88(加錢轉左做套餐)水牛芝士係切粒放係意粉上面,但係唔知係米佢上得太快ge關係係我地重係飲緊餐湯ge時候佢已經上左個意粉。當飲完個餐湯之後意粉表
情人節套餐 $298/位
水牛芝士配香辣蕃茄汁意大利粉 $88(加錢轉左做套餐)
水牛芝士係切粒放係意粉上面,但係唔知係米佢上得太快ge關係係我地重係飲緊餐湯ge時候佢已經上左個意粉。當飲完個餐湯之後意粉表面已經涷左,只有小部分芝士有溶到落d意粉到。不過,總括黎講係滿意。意粉煮得剛剛好,唔好太淋亦唔會硬到覺得個心未熟。味道都相當唔錯,因為用ge係水牛芝士,所以就算係成粒放入口都唔會覺得而且漏,酸酸辣辣咁好開胃!
醬燒豬仔脾 $78
由於醬汁同豬仔脾係分開上,第一眼見到以為d肉燒到好乾。但食落又唔係,我個人認為適中。而且同埋D醬汁一齊食真係好味都震!!如果食肉食到漏漏地,重可以食埋D沙拉菜中和返。