2018-01-21
話說平安夜果晚嚟咗呢到食拉麵😆同大部分拉麵店一樣,呢度都係有得揀麵嘅軟硬度,湯嘅濃度,另外有得揀口感,原來啫係油膩度🤔#特松終極雞湯拉麵 ($122)😋好味指數:(8/10)呢度嘅雞湯係用嚟自日本九州鹿兒島既雞肉淆出嚟😍呢碗就揀咗粗麵,發現粗過幼既拉麵(講笑😂),質感有少少似曲既拉麵😆而湯既濃度今次就揀左濃,飲落真系幾稠,雞湯味道都幾濃,另外仲有舊檸檬仔,如果覺得太濃味可以整幾滴落去😎而口感即係油膩度,個人覺得普通都👌🏼又唔會太淡又食得健康😗另一方面,碗湯有好多蒜片係度,撈勻食落去啖啖都有香濃既蒜味😍啲叉燒食落去十分之淋,而且唔會太肥同埋太瘦😋但係溏心蛋就太熟,一啲都唔流心😭#黑豬骨拉麵 ($89)😋好味指數:(7.5/10)平時食拉麵都係配溏心蛋,不過呢到細嘅拉麵係配鵪鶉蛋,so qq😝呢碗就揀咗幼麵😚係平時女小編中意食嘅直拉麵, 雖然食拉麵一般嚟講都唔夠索湯,但唔知點解好中意😍湯底嘅黑蒜味好香,加埋上面辛辣味嘅醬料就更添惹味😋叉燒肥瘦適中,咬落去肉質軟淋🐷#餃子 ($38)😋好味指數:(7/10)一共有5隻餃子😚個底煎到脆卜卜😝雖然個餃子皮唔算話好薄,不過食落去餡料幾多😆.⭐溫馨小
#特松終極雞湯拉麵 ($122)
😋好味指數:(8/10)
#黑豬骨拉麵 ($89)
😋好味指數:(7.5/10)
#餃子 ($38)
😋好味指數:(7/10)
⭐溫馨小提示
📌平日11:30-18:00全麵類$58 (特松拉麵,沾麵除外)