之前食過佢哋嘅午市套餐,已經覺得好抵食想搵日再encore平日放工時間嚟到成間鋪已坐滿晒人!今次就嚟試下佢哋嘅烤肉,結果一啲都唔失望。佢哋嘅肉質好新鮮,醃味又好,唔會太鹹,仲保留啲肉嘅原味。我哋只有兩個人,但都叫咗豬牛雞拼盤😉仲有燒牛肉飯!聽講濟州嘅豬肉好出色,叫咗濟州特色豬拼盤,入面有豬鞍豬頸肉等等,全部都好入味👍🏻仲有叫咗一條大牛骨,餐廳已經幫我哋切晒,非常方便燒!牛小排用濟州醬油醃味,燒起來有啲甜味😍我朋友鍾意食雞,所以就叫咗蘋果、梨汁雞肉,好鮮甜,肉質好嫩。當然,我哋仲叫咗燒牛肉飯,份量好大,夠三個人食,仲有蛋汁一齊食,好好味。見到佢哋有海鮮點,但係我哋又唔想剝蝦,所以就叫咗韓國鰻魚。我哋特別小心,因為之前燒鰻魚次次都黐住底,但今次竟然一啲唔黐底‼️‼️仲好新鮮,燒到金黃色,燒到差唔多九成熟啦,再加啲鰻魚汁,再燒一陣,外層脆脆地,有啲醬油味甜品方面💜朱古力棉花糖配上兒時小食朱古力威化餅,好得意,用竹籤燒溶朱古力棉花糖,放上威化餅,原來十分甜美,仲以為叫得太多嘢食怕食唔晒,但因為棉花糖配消化餅好好味不知不覺都食晒啦🤭🍹兩杯特飲,青檸梅子梳打同濟洲特飲,好解渴,非常適合燒烤後飲用👍🏻濟
之前食過佢哋嘅午市套餐,已經覺得好抵食想搵日再encore
平日放工時間嚟到成間鋪已坐滿晒人!
今次就嚟試下佢哋嘅烤肉,結果一啲都唔失望。
佢哋嘅肉質好新鮮,醃味又好,唔會太鹹,仲保留啲肉嘅原味。

我哋只有兩個人,但都叫咗豬牛雞拼盤😉
仲有燒牛肉飯!
聽講濟州嘅豬肉好出色,
叫咗濟州特色豬拼盤,入面有豬鞍豬頸肉等等,全部都好入味👍🏻

仲有叫咗一條大牛骨,餐廳已經幫我哋切晒,非常方便燒!
牛小排用濟州醬油醃味,燒起來有啲甜味😍

當然,我哋仲叫咗燒牛肉飯,份量好大,
夠三個人食,仲有蛋汁一齊食,好好味。

見到佢哋有海鮮點,但係我哋又唔想剝蝦,所以就叫咗韓國鰻魚。
仲好新鮮,燒到金黃色,
燒到差唔多九成熟啦,再加啲鰻魚汁,
再燒一陣,外層脆脆地,有啲醬油味

甜品方面💜
朱古力棉花糖配上兒時小食朱古力威化餅,好得意,
用竹籤燒溶朱古力棉花糖,放上威化餅,
都食晒啦🤭

🍹兩杯特飲,青檸梅子梳打同濟洲特飲,
好解渴,非常適合燒烤後飲用👍🏻

濟州燒肉食堂,真係好正,
肉質新鮮,醃味恰到好處,令人回味無窮
如果你鍾意燒烤,又鍾意韓式風味,
一定要嚟試下佢哋嘅燒烤啦!