2018-09-16
同舊同事食完晚餐,雖然好飽,但知道有另外2位朋友都係係尖沙咀果頭食緊野,於是決定下場,去搵食野,去肥仔街搵野食一定無死,厚福街不嬲有間好出名嘅甜品舖,叫甜蜜蜜甜品專門店,係你啦,俾選中嘅朋友,一於直落食甜品,繼續吹水!呢間甜品舖8點幾9點就己經有人排隊,好彩等陣一陣就已經有得入。我地叫左3樣野黎大家齊齊開心Share,面面俱圓、朱古力心太軟伴雪糕 同 芒果窩夫。朱古力心太軟做得非常出色,上檯果賣相本身都幾靚,搵枝叉吉下佢,係淋淋地,唔會好似有D餐廳咁實釘釘。切開心太軟果下,見到D朱古力醬慢慢咁流出黎,好療癒呀。食落口暖暖地,心太軟意外地無太甜,好食,真係做到外脆內軟!面面俱圓呢個甜品非常有趣,原來佢係椰奶糖水再配芋圓同湯圓,芋圓同湯圓煙煙靭靭,連埋椰子肉同糖水一齊食落肚,甜度剛好,暖暖地,暖胃又好食。芒果窩夫都係值得一讚嘅,好驚食到D硬到無倫嘅窩夫,乾啃超辛苦。呢間嘅窩夫做得非常好,外脆內軟,配上芒果同Cream食,又係一流享受。芒果簡得靚,超甜,而Cream嘅甜度亦都拿掐得好好,整體食起黎唔好過份地甜膩。 呢間甜品舖一見我地食哂D甜品就要我地埋單走人,不過舖仔細細無計,我地都明嘅。雖
呢間甜品舖一見我地食哂D甜品就要我地埋單走人,不過舖仔細細無計,我地都明嘅。雖然趕,但係甜品係高質嘅,值得再戰。