2016-11-29
家姐生日,佢話唔使食咁貴,但都唔想太求其,上網搵見到呢度做團購buffet,折左300鬆D,buffet黎講算好抵食,於是我地一家四口星期五晚就黎左試喇!當晚都有7成滿,侍應帶左我地去入面坐,位置同食物區都幾近,方便搵食一黎當然係食左冷盤先,生蠔係重點進攻!其餘仲有龍蝦仔、翡翠螺、青口、蝦.....當然少不了各款魚生、壽司、沙律,呢個價錢黎講選擇都算多架喇。食左幾輪冷盤,係時間進攻熱食!選擇算OK,比想像中多海鮮,蟶子、焗蠔、魚、花螺.....仲有幾其熱葷同飯麵咖哩,個人黎講都幾欣賞佢啲燒烤食物,好味,特別係菇同埋魷魚!之後飲多碗熱湯,好滿足其實已經食到8成飽,但需知道,食甜品係會有另一個胃XDDCake嘅選擇都正常,最最最期待就係MOVENPICK!!!!!! 成架Movenpick車有超過10款味,仲有好多toppings揀,自己整埋個waffle配個雪糕相信係最正嘅配搭,我地每人食左兩個,極級滿足總括黎講,我地4個都滿意今餐,性價比算高嘅buffet,300頭可以食到呢個質素應該係佢嘅selling point。下次會再黎