2019-05-27 572 瀏覽
之前經過呢間拉麵店見到入面既裝潢好特別,十足十日本既特色,今次終於去試下呢間拉麵店!全店得16個座位(如果我冇數錯既話🤪),全部都係望住廚房整野食,由煮麵到遞到你面前都望到曬,所以好放心,有咩唔對路都即刻睇到!個碗會放係熱水淥拉麵果邊整熱佢,所以全程食麵個碗都係熱辣辣,超細心!呢到淨係提供2款拉麵:豚肉/蝦,所以追求多選擇既朋友仔就未必岩你地喇,但因為我有選擇困難症同埋唔食得蝦,所以一睇餐牌就知要叫啲乜😆🤟🏻套餐包埋一款小食同一隻溏心蛋,我同男朋友嗌左兩個套餐,小食就一個餃子一個小龍蝦蟹籽沙律。- 豚骨湯拉麵套餐個湯好濃好好飲!啲麵有用計時器,所以每一碗既水準都會保持到,然後就會見到店員係到fik走啲水,好神奇佢點整啲麵都唔會跌落地🤔🤣一食落去啲肉好好味,勁香!然後望到啲豚肉原來係店員續塊續塊煎出黎,一路食一路睇住佢煎,好想叫佢再加多啲肉俾我🤣🤣🤣(留意返平時我唔太鍾意食肉)- 餃子冇乜咩特別,不過不失。佢係用一部機器計曬時自動會出煙,所以應該個個食落既餃子都差無幾🤔🤔🤔- 蝦味噌拉麵套餐我唔食得蝦俾唔到意見大家,但我聞落去真係勁重蝦味!偷偷lam左啖湯,好明顯係用蝦煲出黎(放心我la

- 豚骨湯拉麵套餐

- 餃子
餃子

- 蝦味噌拉麵套餐
我唔食得蝦俾唔到意見大家,但我聞落去真係勁重蝦味!偷偷lam左啖湯,好明顯係用蝦煲出黎(放心我lam左好少好少 冇事哈哈),非常入味!
蝦味噌拉麵套餐

- 小龍蝦蟹籽沙律
佢成碗都係蝦仔,但明明寫住小龍蝦,真係唔係好明白🤷🏻‍♀️不過除左蝦冇食到,其餘果啲又真係幾唔錯既~
小龍蝦蟹籽沙律

佢啲水同麥茶係可以自己refill,啲茶超香!我飲左勁多杯 哈哈

另外有啲蒜蓉同埋辣既芽菜,大家可以按個人口味去加,辣辣地都幾惹味😉 重點係提供埋紙巾添🤤🤤🤤👍🏻

最值得一讚係店員超好禮貌,由我一入去佢就等到我落單,全程都好有耐性。同埋間鋪幅牆係好多鈎,可以俾你掛袋上去,真係好似日本咁樣。仲有我長頭髮,店員主動遞左盒橡筋俾我,問我需唔需要,超好服務!有機會都會再食!
餃子
蝦味噌拉麵套餐