2011-06-09
今日老公放假,終於可以去睇嗰套Fast Five喇(自己完全冇興趣)。之前已經講定食吉列豬扒但係到達近又的門口時又不太想吃此間,因為餐牌上的菜式好似沒有轉過,老公便提議去豚組試下。原來豚組係家樂坊新開,六點十五左右,可能時間尚早不需要等候便可入座很開心有卡位坐,感覺自成一閣入到店內所以的擺設都很整齊,環境好舒服,不得不讚的是所有裝飾品都好有心思去配合餐廳的主題。唔似某D吉列店掛羊頭賣狗肉,播吓D日文歌就算碗裏一早放滿了芝麻仲有些綠綠地色的粉,好奇心推使下立即問待應。原來係紫菜來的,一磨馬上香氣撲鼻~~有得食又有得玩,很開心點完菜待應便會做指定的動作~~就是介紹枱上的三款醬汁,每枱點菜要說一遍,實在替他們有點辛苦呢~~黑豚醬:不介紹了(大部份都差唔多)芥末味沙律汁 :感覺很新鮮,老公超鐘意柚子味沙律汁 :我比較喜歡這個,超讚,全晚不停加,很想帶它回家呢~~吉列黑豚定食:第一眼見到純時有被騙的感覺,因為份量好似少左D但係望真少少原來係嗰D面麫包糠細粒左,所以感覺份量縮了水。大家千萬不要被你們的肉眼欺騙。講番D食物先,黑豚好有咬口再加上因為豚組用的麫包糠不太吸油所以不覺得油膩,加上豚肉醬後可
,老公便提議去豚組試下。

很開心有卡位坐,感覺自成一閣
大家留意吓,仲有唉風app 呀
裝飾非常配合店內主題~~ 豬

黑豚醬:不介紹了(大部份都差唔多)
芥末味沙律汁 :感覺很新鮮,老公超鐘意

吉列黑豚定食:第一眼見到純時有被騙的感覺,因為份量好似少左D但係望真少少原來係嗰D面麫包糠細粒左,所以感覺份量縮了水。大家千萬不要被你們的肉眼欺騙。講番D食物先,黑豚好有咬口再加上因為豚組用的麫包糠不太吸油所以不覺得油膩,加上豚肉醬後可減輕油膩感。本人食了四舊已足矣,其餘的老公包底
吉列黑豚定食
吉列蝦定食:有四隻大蝦咁多,唔似其他吉列店得三隻食到到喉唔到肺,我就覺得不太特別,起碼D肉唔係霉的。食落去唔會界口
蝦定食,有四隻咁多
跟餐定食有:都係指定的椰菜絲、前菜等等

待應加茶都好恩勤,亦沒有黑面情況。特別嗰位有少少Baby fact的女待應(睇唔到個名),每當我想揮手的時候,她好似有預知的能力叫我放低隻手因為我知你想點,哈哈~~

總體而言絕對值得再試,因為餐牌上還有其他不是吉列的菜式食物而供客人選擇。當我們離開時已經開始排緊長龍,睇嚟豚組已經取代了近又係旺角的地位了
2011-06-07
大家留意吓,仲有唉風app 呀
裝飾非常配合店內主題~~ 豬
吉列黑豚定食
蝦定食,有四隻咁多
  • 黑豚定食,椰菜絲