2023-05-17
同朋友去觀塘泳池食附近的雞煲!感覺地方都闊落,首先來杯青瓜豆漿,口感都清新,又真係未試過,寒底的我飲左又ok喎。再來個花膠雞煲,聞好香,係干鍋來的,唔係好多汁,首先係個花膠有實在感覺,係花膠筒。而每舊雞都好味,啲味慢慢辣出來,正呀!重要係辣唔麻的,有些人怕雞煲係麻辣的,唔鍾意麻辣感覺,而個汁做到恰到好處,辣得來夠味。有個油炸鬼釀墨魚膠,炸得好脆頭尾兩邊都有墨魚滑係到好味的,無成口油的感覺。至於麻辣豬肚,豬肚的味道調較都啱啱好,個醬有豆豉黃豆,個黃豆咸咸地又脆脆地好正,真係要一試。還有大大杯不同的沙冰,菠蘿冰,打邊邊最需要的飲品。還聽講有菠蘿冰粉及其他甜品,搵日再試過感覺地方都闊落,首先來杯青瓜豆漿,口感都清新,又真係未試過,寒底的我飲左又ok喎。再來個花膠雞煲,聞好香,係干鍋來的,唔係好多汁,首先係個花膠,平時係細舊又薄無嘜口感的花膠,今次食的有實在感覺,係花膠筒。而每舊雞都好味,平時我唔食雞胸的,今次試雞胸位都唔鞋,個汁以我來講未試過呢個做法,我隔離嗰個不斷講有後勁有後勁,咩後勁呀?原來慢慢辣出來,正呀!重要係辣唔麻的,有些人怕雞煲係麻辣的,唔鍾意麻辣感覺,而個汁做到恰到好處,辣得來
還有大大杯不同的沙冰,菠蘿冰,打邊邊最需要的飲品。
還聽講有菠蘿冰粉及其他甜品,搵日再試過
新將期內全單有八折,送兩罐汽水,每位送糖水,小食一碟。
提到麻辣豬肚,豬肚的味道調較都啱啱好,個醬有豆豉黃豆,個黃豆咸咸地又脆脆地好正,真係要一試。
還有大大杯不同的沙冰,菠蘿冰,打邊邊最需要的飲品。
還聽講有菠蘿冰粉及其他甜品,搵日再試過