2019-10-29 287 瀏覽
由於朋友B好鍾意食甜品,所以今次下午茶佢叫我陪佢黎“幸福”食班戟,佢話已經黎過幾次,話個奶茶班戟好味到不得了,但唔好甜既我最後都係揀咗個三文魚牛油果芝士慕絲班戟,竟然出奇地好味班戟雖然是用麥做,但質地很軟熟,帶有少許甜味,牛油果算新鮮,軟度適中,煙三文魚都幾大塊,好足料,再配上芝士慕絲及少量沙律菜點綴,真係好夾,啱晒我口味食班戟加28蚊就可配飲品,我叫咗杯焦塘牛奶咖啡,味道唔錯,都唔算好甜,但好香牛奶同焦糖味,由於萬聖節期間,咖啡上有個南瓜圖案,好可愛♥而朋友B讚到好味絕頂既奶茶班戟,我都切咗少少黎試,雖然我唔好甜,但係佢既醬汁同自加製穀麥配落軟綿綿既班戟到,又真係幾好味,軟綿綿得黎又有少少穀麥咬吓,但唔好甜既我,覺得真係食一塊已經好足夠喇

牛油果三文魚芝士慕絲班戟

焦糖牛奶咖啡