2009-04-13 17 瀏覽
同GF 到長洲玩,佢已經一早講定要去師妹食事前睇下食評都係好多笑面同屋企飲完茶先去長洲,放低D野再行個圈睇石頭先去師妹一開始搵唔到係邊,然後再兜多個圈先見到係橫街但個牌唔係話棟到好出所以唔覺眼去到係六點多,都有一些人係門口排隊佢出面本身有排檯但因為會食火陷雪山,所以寧頂等耐D都要入面既位 (而且有冷氣~哈)係門口都等左 20 分鐘先至等到入面有一檯人走中途仲有兩三次因為出火陷雪山而熄燈拉簾 (次次都要咁做都幾煩,但佢地都好"冠"切呢個特色)而當時店有兩個男一女整食品、得一個女仔做樓面做到冇停手,真係辛苦... 雖然招呼落單上菜都稍慢亦體諒一下等到位,點左「火陷雪山」$28、「芒果千層蛋糕」$22、「雪糕涼粉冰」$14芒果千層一層層皮同芒果,唔錯雪糕涼粉冰屬普通甜品,唔錯火陷雪山好食,不過覺得燒得太快了,都未燒晒D野火已經熄左~~~
同GF 到長洲玩,佢已經一早講定要去師妹食
事前睇下食評都係好多笑面
同屋企飲完茶先去長洲,放低D野再行個圈睇石頭先去師妹
一開始搵唔到係邊,然後再兜多個圈先見到
係橫街但個牌唔係話棟到好出所以唔覺眼
去到係六點多,都有一些人係門口排隊
係門口都等左 20 分鐘先至等到入面有一檯人走
芒果千層一層層皮同芒果,唔錯
雪糕涼粉冰屬普通甜品,唔錯

2009-04-10
$32 (其他)
  • 火陷雪山