2012-12-04 1557 瀏覽
上星期三,有同事請我地去金巴利道,君怡酒店中菜廳(君怡閣)食飯,佢話唔好係佢係間三星酒店,d野超級好味。  我地一行10人,全程由主人家點菜。 地方唔係好大,但係就好企理。 佢真係無介紹錯,成餐飯由頭到尾道道菜都好好味。  尤其佢o既招牌菜糯米釀乳豬真係超吸好味,隻乳豬一d都唔肥,燒到卜卜脆,去骨後將生炒糯米飯捲在其中,外脆內軟糯,風味一絕。 因為成檯有8個係女仔,所以無辦法將隻乳豬消滅,大家都爭住打包,第日拎做午飯。 另外仲叫左牛骨煲(d骨同蘿蔔勁好味,超大煲) 同荔芋扣肉(我無試,不過同事都讚),但係開心到唔記得影相。除左食物,要讚一下招呼我地的侍應小姐,由上菜,影相到切生日蛋糕都醒目又細心,令我地非常滿意。  下次我會帶埋屋企人去試,不過建議大家要足12人先好叫乳豬唔係實食唔晒架。因為係同事請客,所以唔知幾錢埋單,只知隻乳豬要$1,288+10% (因們外有推介海報)
糯米乳豬,全晚最精彩,皮薄而香脆,糯米飯香,一絕。
皮蛋好糖心,好香,酸薑,好開胃。
炸脆膳,呢個超好味,甜甜地,好香脆,大家都爭住食。
煎藕餅
滷水三寶 - 我只食左豆腐,個執好香,ok呀。
淮生炒肉絲,一上檯就聞到朕鑊氣香, 入口果然好味,第一次食炒淮生,口感爽爽的,好新奇。
胡椒蝦,好替隻,夠乾身,好香,但係真係幾辣。
蒜蓉豆苗

2011-12-28
用餐優惠
其他
皮蛋好糖心,好香,酸薑,好開胃。
炸脆膳,呢個超好味,甜甜地,好香脆,大家都爭住食。
煎藕餅
滷水三寶 - 我只食左豆腐,個執好香,ok呀。
胡椒蝦,好替隻,夠乾身,好香,但係真係幾辣。
蒜蓉豆苗
糯米乳豬,全晚最精彩,皮薄而香脆,糯米飯香,一絕。
  • 糯米釀乳豬,牛肋骨煲