2020-11-09
來過天悦廣場好多次,呢個算係我人生見過最奇怪的商場。係上面個間茶樓,食個好多次,感覺麻麻,因為老公屋企人喺呢邊住所以成日喺呢度飲茶。不過朋友就推介我過嚟呢間餐廳食飯,話好有驚喜。開頭睇個名以為又係一間酒樓,但去到其實係間小餐店。星期一晚上八點去到,竟然高朋滿座,仲要等咗一陣位,都幾surprise ;我覺得應該有啲料到。裝修非常之好,侍應有禮貌,全部官仔骨骨。最出奇嘅係呢度嘅菜式全部都唔係好貴,怪不得咁多人。本來想叫幾個菜式,雞煲翅二百幾蚊好大煲,好想食,但冇訂就賣晒,非常可惜,下次真係要記得預訂。先點菜,而家最好食冰菜,胡麻醬冰菜,$48,正。麻辣手撕雞,驚喜不斷,麻辣好正,竟然有扎肉,飲杯啤酒送,一流。魚米之鄉,絕對係正到不得之了,一斤已經好大碟,用上雞煲翅湯底,齋飲個湯已經好正,加上脆米,是晚無龍躉,用上石班,正到無朋友,配菜更有淮山和雲耳,個湯同魚送飯一流。荔芋香酥鴨,絕對是精彩,唔油又大份,荔芋好鬆化,好好食,中間夾著啲蔬菜,感覺就冇咁油膩,好細心。生磨蛋白杏仁茶,可能剛剛所有菜式都太好,甜品就相對淡淡的,簡簡單單件結。呢度嘅員工服務態度非常好,晚飯仲竟然唔計茶芥,價錢公道,
不過朋友就推介我過嚟呢間餐廳食飯,話好有驚喜。
開頭睇個名以為又係一間酒樓,但去到其實係間小餐店。
裝修非常之好,侍應有禮貌,全部官仔骨骨。
最出奇嘅係呢度嘅菜式全部都唔係好貴,怪不得咁多人。
先點菜,而家最好食冰菜,胡麻醬冰菜,$48,正。
呢度嘅員工服務態度非常好,晚飯仲竟然唔計茶芥,價錢公道,味道一流,我已經決定和朋友再來第二次,絕對推薦!