2018-04-19 114 瀏覽
此居酒屋完全係小店,但店主有心做,作為食客都要比心機食!叫左個幾樣野,首先係刺身,雖然淨係叫左三文魚同甜蝦,但師傅都裝飾得好靚,而且清甜肥美,早知嗌多幾件~出面很多店家的鍋燒烏冬都係老抽湯底,然後個鍋上就算,真係好少人仲記得其實日本的烏冬鰹魚湯底其實係帶甜味的,然而呢碗係有架!我覺得,要做日本野就做足,欣賞碗烏冬之餘都欣賞店主的堅持~鰻魚黎講真係燒得脆左小小,唔太食到鰻魚味,但佢無加好多現成鰻魚汁去話你知佢就係鰻魚飯,反而比你食佢個鮮味,好唔好味就兩睇啦,我就覺得不過不失,如果唔好燒咁奈就更好。極欣賞呢個炭燒牛柳粒!又軟又嫩又juicy,黑椒調味剛好,用葉燒住上好特別~難得搵到好食的牛柳,因為我真係好懶咬肉⋯黎到居酒屋當然要叫sake~不醉無歸
此居酒屋完全係小店,但店主有心做,作為食客都要比心機食!
魚生

鍋燒烏冬