2021-05-14
呢間位於灣仔既日式餐廳都開左好幾年, 之前聽過朋友介紹話好好味, 最近去開灣仔就有機會食喇!冇諗過開業左幾年都依然要排隊, 令我同朋友充滿住期待既心情等食!排左大約15-20分鐘就輪到我地, 都唔算等得太耐。係臨入去之際, 店員已經同我地講漢堡扒賣晒, 睇黎想食到漢堡扒名物就要更早排隊了~我同朋友分別點左咖哩豬肉濃茄牛肉($82) 及咖哩豬肉忌廉雞肉($82), 唔洗等太耐已經上菜!賣相非常之吸引, 而且香味十足! 最緊要係味道一流唔會得個樣。咖哩係日式香甜咖哩, 而濃茄十分鮮甜香濃, 濃度有少少似港式羅宋湯既味道。忌廉比我地一般食既較清甜, 呢個味道都幾特別! 兩款既配料(豬雞牛) 都好有份量, 蛋包飯既蛋都好夠香滑, 撈埋汁食就非常配合!見個個都點漢堡扒, 我同朋友決定下次再早D黎幫襯! 希望可以試到名物!
排左大約15-20分鐘就輪到我地, 都唔算等得太耐。
咖哩豬肉濃茄牛肉
賣相非常之吸引, 而且香味十足!
咖哩豬肉忌廉雞肉