2024-06-27 396 瀏覽
豚道樂 📍紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下九號水產G2號舖Lunch hour經過幾次都見到好多人排隊,原來八月中已經要結業,所以今次堅持排落去,等咗一個鐘終於有得入!🍜🥟⭐️伊勢海老龍蝦豚骨拉麵 $98用咗龍蝦🦞+蝦 🦐 熬製而成湯底超級濃郁同香甜,飲落完全係龍蝦忌廉湯嘅味道🤣 裏面有一嚿法包仔、日式叉燒 、豚肉、菜、仲有超好食嘅糖心蛋(好甜✨)而麵條係preset左中太麵同軟硬度,冇得揀的平時出邊百幾蚊一碗嘅拉麵剩係得一片肉,呢度份量真係多好多🥹⭐️魚介豚骨拉麵 $90 +$16轉極上(多塊肉、多兩塊紫菜、同埋多半隻蛋)呢個面又係超級濃郁,揀咗曲麵同埋加咗少少辣醬,湯底超厚身同濃味,有啲似食緊沾麵🤣裏面除咗有筍,仲有超級多蔥,望落同食落都好好食!🥹⭐️蒜蜜叉燒片3片 (肩) $26因為怕腩肉好肥,所以揀咗肩,完全冇揀錯!佢嘅肥瘦程度對我嚟講啱啱好,再加埋甜甜地嘅調味,想encore⭐️日式餃子5隻 $38喺今日食嘅嘢入邊算係比較普通,白菜豬肉餡,煎出嚟都有冰花面幾靚,但係略嫌有啲太過濕整體嚟講所有嘢都好出色,希望可以喺佢結業之前再食多次,好嘢係值得排隊食的!PS.八點去到已經冇晒墨魚咀
豚道樂
📍紅磡黃埔天地百合苑商場(第9期)地下九號水產G2號舖

⭐️伊勢海老龍蝦豚骨拉麵 $98
用咗龍蝦🦞+蝦 🦐 熬製而成
湯底超級濃郁同香甜,飲落完全係龍蝦忌廉湯嘅味道🤣
而麵條係preset左中太麵同軟硬度,冇得揀的
平時出邊百幾蚊一碗嘅拉麵剩係得一片肉,呢度份量真係多好多🥹

裏面除咗有筍,仲有超級多蔥,望落同食落都好好食!🥹

⭐️蒜蜜叉燒片3片 (肩) $26
因為怕腩肉好肥,所以揀咗肩,完全冇揀錯!

⭐️日式餃子5隻 $38

PS.
八點去到已經冇晒墨魚咀同埋軟殼蟹
店舖位置比較少座位,所以可能真係坐得迫啲同埋要等得耐啲