2018-08-04 124 瀏覽
正所謂阿婆走得快一定有古怪,鋪頭門口咁多人排隊,仲唔係有好嘢!本來係想去試焦糖芝士雪糕撻,但見前面好多人都買芒果糯米糍,咁一於試埋啦!焦糖芝士雪糕撻:焦糖只係個外表,完全冇焦糖味。芝士味唔係十分濃,但雪糕配埋酥皮撻嘅配搭十分好。芒果糯米糍真係一絕,唔怪得吸引到咁多人排隊都要買。皮好薄,而且唔會有好重嘅粉味,芒果好甜,成個糯米糍都好大隻,買咗六個拎走都覺得買得太少。見到前面嘅人買左白色嘅沙冰,係椰子沙冰!佢有個朵叫巨無霸椰子沙冰,我以為只係名嚟嘅啫,點知係杯椰子沙冰真係好大杯! 兩個人飲咗好耐,飲到連餐正餐都食完都未飲得完,不過略嫌有一啲甜,但個沙冰好滑,質感好好。

2018-08-04
10 分鐘 (外賣自取)
其他
  • 椰子巨無霸沙冰