2021-04-19
有朋友自遠方來不亦樂乎。朋友難得過嚟港島區搵我食飯,喺附近返工我不開都有食開呢間 panda & son。老闆就應該係印度人嚟嘅,不過裝修風格全部都幾符合香港人嘅標準。性價比就更加OK。百零蚊食過西餐喺上環來講絕對唔容易,而且佢質素係絕對合格嘅!我同朋友兩個女仔就叫咗兩樣嘢一齊share。我哋叫咗一份牛扒牛扒會跟咗薯條同埋雜菜沙律,在另外一份就係肉醬千層麵意粉。平時一至星期五都會有呢一類型嘅set lunch,呢個set lunch會有餐飲多數我都會叫咖啡,仲會有埋餐湯多數都係蘑菇湯或者係南瓜湯絕對可以接受!再嚟就係主菜到最後食晒佢哋先至會問你法式班cake你想食咩味道,呢個就係甜品啦!所以成個set lunch都150左右但係你就有四個樣嘢可以選擇!